Arkisto aiheelle

pohjois-amerikka

Pohjois-Amerikasta lähtöisin olevat tai muuten jenkkiruokakulttuuriin liittyvät ruokaohjeet. Ruokaohjeet ovat siis pääasiassa erittäin epäterveellisiä mutta sitäkin parempaa mättöruokaa.

Valkosuklaa-Karpalo Pikkuleipä (Cookie)

Amerikkalaisia cookie pikkuleipiä

Valkosuklaa-Karpalo Cookies Tällä ohjeella valmistuu parhaat – pinnalta rapeat mutta sisältä tahmeat – Amerikkalaistyyliset pikkuleivät. Ohjeessa on käytetty mausteena valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita mutta ne voi vaihtaa mieleisekseen. Suosituin variaatio on ylivoimaisesti maitosuklaahiput ja kokeilemisen arvoisia ovat myös esim. kaura-rusina tai maapähkinävoi.

Ribsit Uunissa

Valmiit ribsit pysyvät koossa mutta luut irtoavat helposti lihasta

Possun Ribsit uunissa valmistettuna Tätä ribsi eli rimpsuluu-ohjetta on kehitelty pitkään ja mielestäni tuloksena on koostumukseltaan ja maultaan parhaat ribsit kunhan vain aikaa on käytettävissä tarpeeksi. Kesällä mukaan saa halutessa vielä lisämakua savustamalla mutta ideana on resepti jonka voi toteuttaa koska tahansa, mausta juurikaan tinkimättä. Kiireessä ribsit valmistuvat myös keittämällä.

Kuivamausteseos Grillilihalle (Dry Rub)

Mättömestarin kuivamausteseos grillilihalle sekoitettuna

Dry Rub mausteseos grillilihalle Kuivamausteseoksella eli Dry Rubilla kuorrutus on vaihtoehtoinen marinointitapa joka sopii erityisesti pitkään kypsennettävälle possun- tai naudanlihalle. Mausteseos auttaa muodostamaan maukkaan kuoren lihan ympärille jolloin kosteus pysyy paremmin tallessa ja se lisää mukavaa suutuntumaa. Ohjeen mausteseosta voi valmistaa etukäteen suuremman annoksen ja säilöä ilmatiiviseen purkkiin myöhempää käyttöä varten.

Ribsit Keittämällä

Tarjoile ribsit eli rimpsuluut vaikka coleslaw salaatin ja bbq-kastikkeen kera

Pikaribsit keittämällä Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.