Etusivu » Arvostelu » Tupla Roasted Corn (Cloetta)
Arvostelukuvassa Cloetta Tupla Roasted Corn

Tupla Roasted Corn

Kategoria:Suklaapatukka
Valmistaja:Cloetta
Pakkauskoko ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):80g / 452kcal (362kcal) / 17g (13.6g) / 67g (53.6g)
Hinta/ostopaikka:1,29€ (16,13€/kg) / K-Supermarket
Mättömestarin arvio:3.5 tähteä viidestä Erittäin hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (13 arviota, keskiarvo: 4,08 / 5)

Tämä uutuus-Tupla tuli aika puskista sillä se näyttää ilmestyneen kauppoihin ilman minkäänlaista mainoskampanjaa. Kyseessä on yksinkertaisesti perinteinen Tupla-patukka maustettuna paahdetulla maissilla tai kuten pakkauksessa tarkennetaan ”suolaista paahdettua maissirouhetta”. Mitä ilmeisimmin makua myydään vain rajoitetun ajan vaikka pakkauksessa ei rajoitetusta saatavuudesta mitään mainitakaan.

80g patukka (ts. kaksi isoa palaa) maksoi K-Supermarketissa 1,29 euroa eli kilohinta on korkeahko 16,13€. Pakkausta on muutettu vain hienovaraisesti eikä se varmaan olisi hyllystä hirveästi erottunut ilman erillistä ”uutuus-ständiä”.

Sisältö on pääasiassa sitä mitä voisi odottaakin. Alkuperäistä tuotetta ei ole lähdetty muuttamaan muuta kuin vaihtamalla hasselpähkinärouhe maissirouheeseen. Ero on silti huomattava. Raekoko on suurin piirtein sama mutta maissirouhe on huomattavasti kovempaa kuin pähkinärouhe ja se rouskuu hampaissa kuuluvasti. Joku tästä varmasti pitää mutta testaajan makuun alkuperäisen (täydellinen) suutuntuma on miellyttävämpi.

Makuero on yhtä huomattava. Maissirouhe on reilusti paahdettua eli sen vahva maku peittää jopa liian tehokkaasti alleen suklaan ja nougattäytteen. Makua voisi kuvailla tiivistetyksi popcorniksi tai enemmänkin popcorn-pussin pohjalle jääviä kuoria ja jyviä muistuttavaksi. Mietin pitkään jotain muuta vertailukohtaa mutta en keksinyt mitään parempaa kuin uunissa hieman kärähtäneen juuston (?!). Maku on siis melko erikoinen ja jakaa varmasti mielipiteitä. Maissirouheen tuoma suolaisuus on mukava lisä ja se korostaa samalla kaikkia patukan makuja.

Testaaja pitää alkuperäisestä Tuplasta niin paljon että sitä tuskin voi millään muutoksilla saada päihitetyksi. Roasted Corn on kuitenkin makunsa puolesta rohkea kokeilu jota syö varmasti mielellään useammankin patukan.

Halki leikattu uutuus-Tupla Ravintosisältö ja ainesosaluettelo

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *