Etusivu » Ruokaohjeet » Savulohipasta
Savulohipasta-annos tarjoiluvalmiina

Savulohipasta

Tämä helppo ja nopea lämminsavulohipasta saa täyteläisyyttä tuorejuustosta sekä savulohta tukevaa makua tillistä, sitruunasta ja sinapista.
Arvosana 4.06, ääniä 19
Print Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Pääruoka
Pääraaka-aine: Kala, Pasta
Annoksia: 4
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennysaika: 25 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia

Raaka-aineet

Pasta

  • 400 g Pasta esim. fusilli, tagliatelle tai spaghetti
  • 1 rkl Merisuola

Lohikastike

  • 300 g Savustettu lohi lämminsavu
  • 0.5 dl Tilli tuore, silputtuna
  • 0.25 kpl Sitruuna
  • 1 kpl Punasipuli keskikokoinen
  • 1 rkl Voi
  • 1 rkl Oliiviöljy
  • 2.5 dl Täysmaito
  • 200 g Tuorejuusto maustamaton, esim. philadelphia
  • 0.5 tl Suola
  • 0.25 tl Mustapippuri
  • 0.5 tl Sinappi dijon

Tarjoiluun

  • 50 g Kova italialainen juusto esim. parmesaani tai pecorino
  • 4 rkl Oliiviöljy extra virgin

Valmistusohjeet

  • Laita pasta kiehumaan runsaaseen ja kunnolla suolattuun veteen. Ohjeen 400g pastamäärästä riittää neljän annoksen jälkeen ainakin yhteen santsilautaselliseenkin.
  • Pilko tai revi lohi suupaloiksi. Hienonna punasipuli ja tilli. Leikkaa sitruunasta n. 1/4 viipale.
    Lohi, tilli ja sipuli pilkottuna
  • Laita korkeareunainen paistinpannu hellalle keskilämmölle. Kuullota punasipuli voissa ja oliiviöljyssä (n. 10min).
  • Purista sitruunan mehu sipulien sekaan ja anna haihtua hetki. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sitruunan makua voi halutessa korostaa raastamalla sekaan hieman sitruunan kuorta. Sekoita kunnes juusto sulaa ja kastike kiehahtaa.
  • Lisää joukkoon tilli ja lohi. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Jätä pannu hellalle mutta varo ettei nestettä haihdu liikaa.
    Valmis savulohikastike
  • Siivilöi keitinvesi pois kun pasta on sopivan kypsää (al dente).
  • Jos paistinpannu on tarpeeksi suuri, sekoita pastat kastikkeen joukkoon. Jos ei, niin sekoita kastike pastan joukkoon. Pirskota annosten päälle oliiviöljyä ja raasta juustoa.

Reseptissä huomioitavaa

  • Jos laiskottaa niin tillin voi korvata maustetulla tuorejuustolla (esim. ruohosipuli)
  • Älä luota pastapakkauksen keittoaikasuosituksiin vaan kokeile kypsyys maistamalla. Maista myös pastan keitinvettä ennen pastan lisäämistä. Sen tulee maistua lähes merivedeltä.

Samankaltaiset artikkelit

  • Friteeratut Sipulirenkaat

    Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.

  • Friteeratut Banaanit

    Friteeratut banaanit Friteerattu banaani on tuttu jälkiruoka ainakin kiina/thai -ravintoloissa asioiville. Tämä herkullinen jälkiruoka valmistuu nopeasti jos friteerauskeitin/öljykattila on käyttövalmiina esim. edellisen päivän aterian jäljiltä. Reseptillä syntyy täyteläisen pehmeitä banaaneja jotka peittää rapea taikinakuori. Friteeratut banaanit sopivat minkä tahansa aterian päättäjäksi.

  • Bodin putkimies -smoothie

    Bodin putkimies -aamupalasmoothie ohje Tämä täyttävä mutta kohtuukalorinen ja maidoton/laktoositon aamupalasmoothie on suunniteltu kovan vatsan/ummetuksen helpottamiseen. Smoothie on pakattu täyteen kuitua (hamppujauhe, chia-siemenet/pellavansiemenet, pähkinät, omena, vadelma), proteiinia (hamppujauhe, pähkinät), hyviä rasvoja (pähkinät), monipuolisesti ravinteita/antioksidantteja ja pitkäkestoista energiaa. Yhdessä (500ml) smoothieannoksessa on noin kolmannes Ruokaviraston suosittelemasta kuidun saantisuosituksesta ja noin viidennes suositellusta päivän proteiinista. Säädä reseptiä…

  • Dippikastikkeet

    Dippikastike- ja majoneesireseptit Tässä kokoelma erilaisia omatekoisia dippikastikkeita ja maustettuja majoneeseja joita voi käyttää esim. friteerattujen ruokien, kasvisten, sipsien ym. dippailuun tai vaikka hampurilaisten, hot dogien tai kebablihan lisukkeena.

3 Kommenttia

  1. Loistava resepti, suosittelen kaikille kokeilemaan tätä helposti valmistuvaa herkkua.

  2. Googlettelin lämminsavulohipastan ohjetta, ja tämän valitsin. Ja valitsen jatkossakin, ihan tosi hyvää ja nopee tehdä!

4.06 from 19 votes (19 ratings without comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu