Etusivu » Ruokaohjeet » Guacamole

Itse tehty Guacamole

Aito Meksikolainen Guacamole dippi/kastike syntyy kädenkäänteessä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Guacamole kannattaa tehdä itse sillä kauppojen valmistuotteissa on useimmiten vain muutama prosentti pääraaka-ainetta (avokado) joten niitä ei oikein voi edes kutsua Guacamoleksi. Guacamolea voi käyttää lisäkkeenä Meksikolaisissa ruoissa, dippikastikkeena ja pastankin kastikkeena se tuntuu olevan suosittua.

Lähikuva valmiista guacamolesta

Guacamole resepti

Arvosana 4.11, ääniä 19
Print Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Alkupala, Kastike, Lisuke
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 4
Valmistelu: 20 minuuttia
Kokonaisaika: 20 minuuttia

Raaka-aineet

  • 3 kpl Avokado
  • 2 rkl Limen mehu
  • 1 kpl Tomaatti
  • 0.25 kpl Punasipuli
  • 0.5 dl Korianteri tuore, silputtuna
  • 0.5 tl Suola
  • 0.25 tl Pippuri

Valmistusohjeet

  • Halkaise tomaatti ja kaavi suurin osa vetisestä sisuksesta pois. Litistä puolikkaat leikkuulaudalla ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  • Pilko kourallinen korianteria hienoksi silpuksi ja 1/4 sipulista pieneksi kuutioiksi.
  • Halkaise avokado pituussuunnassa kuljettamalla veitsi sen ympäri. Väännä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin jolloin ne irtoavat toisistaan.
  • Poista kivi lyömällä veitsi sen keskelle ja vääntämällä. Kaavi avokadon sisus lusikalla kulhoon tai isolle leikkuulaudalle.
    Kivi on helppo pistaa lyömällä veitsi siihen kiinni
  • Purista limen mehu heti avokadojen päälle (hidastaa avokadon tummumista). Survo avokadoja haarukalla kunnes lopputuloksena on melko tasainen massa. Massan voi maun mukaan jättää kokkareiseksi tai murjoa aivan tasaiseksi.
  • Lisää avokadomassaan ohjeen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Reseptissä huomioitavaa

  • Käytä tummia ja painaessa hieman pehmeitä avokadoja
  • Jos käyttämäsi avokadot ovat kovin pieniä niin käytä ohjeen määrään 4kpl tai kun erityisen isoja niin käytä vain 2kpl
  • Siirrä mahdollisesti yli jäävä Guacamole ilmatiiviseen purkkiin ja jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.
  • Itse tehty Guacamole säilyy jääkaapissa 2-3 päivää mutta alkaa tummua (ei vaikuta makuun) jo seuraavana päivänä.

Samankaltaiset artikkelit

  • Tomaattisalsa

    Mieto tomaattisalsakastike Mättömestarin salsakastike muistuttaa maultaan enemmän kaupan valmiskastikkeita (Santa Maria) kuin tuoresalsaa ja tämä on tietoinen valinta. Kotitekoisesta luonnollisesti puuttuu kaikki teollisen version lisäaineet ja voit halutessasi jättää tölkkitomaatit pois jolloin lopputulos on vielä hieman raikkaampi mutta ei niin tomaattinen. Itse tehty salsakastike on oiva lisuke lähes mihin tahansa annokseen. Kokeile esimerkiksi dippinä, minkä…

  • Pizza

    Paras pizzaresepti Okei, emme ole kaikkia pizzareseptejä kokeilleet mutta järkyttävän herkullista pizzaa tällä reseptillä syntyy! Tässä perehdymme vain pizzan täytteisiin ja kasaamiseen sillä erilaiset pohjat vaativat erilaisen kypsennyksen ja tomaattikastikkeenkin voi toteuttaa monella tapaa. Sinulla pitää olla tässä vaiheessa tomaattikastike ja pohja tehtynä. Tässä ohjeet ohuen New York -tyyppisen pizzapohjan (samanlainen kuin Kotipizzassa) tekoon, paksumman…

  • Ribsit Keittämällä

    Pikaribsit keittämällä Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.

  • Caramel Macchiato

    Starbucksin Caramel Macchiato kahvijuoman resepti Tämä resepti on yritys kopioida Starbucksin herkullinen espressosta, maidosta ja makusiirapeista koostuva Caramel Macchiato kahvijuoma. Huom! Reseptin toteutus vaatii sokerin sulattamista jossa on syytä olla varovainen.

  • Corn Dogs (Maissinakit)

    Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa. Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti…

Yksi kommentti

  1. Kätevä vinkki, säästä ainakin yksi avokaadon kivistä, ja jos guacamolea jää yli, niin laita kivi (siis kokonaisena) tahnan sekaan säilytysrasiaan ja rasian kansi tiiviisti kinni, ennen kuin laitan rasian jääkaappiin. Avokaadon kivi vähentää tummumista 🙂 Meillä on sitrusallergiaa, mikä estää limen käytön, niin siksi laitan kiven tahnan sekaan heti valmistuttua, ennen tarjolle laittoa.

4.11 from 19 votes (19 ratings without comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu