Etusivu » Arvostelu » El Nacho (Grandiosa)
El Nacho pakastepizzan pakkaus

El Nacho

Kategoria:Pakastepizza
Valmistaja:Grandiosa
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):330g / 230kcal (759kcal) / 9.7g (32g) / 26g (92.4g)
Hinta/ostopaikka:2.95€ (8,94€/kg) / Citymarket
Mättömestarin arvio:4 tähteä viidestä Loistava
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (15 arviota, keskiarvo: 4,07 / 5)

Grandiosan pakastepizzat ovat yleiseltä laadultaan kategorian yläpäästä joten tätä uutuutta lähdettiin testaamaan korkein odotuksin. Pakkaus lupaa ”Tacomaustettua naudan jauhelihaa, peperoni-chiliä, sipulia, nachoja ja crème fraîchea” tässä ”Mucho maukkaassa nacho uutuudessa”. Pizza painaa 330g ja Citymarketissa hinta oli 2.95€. Kaloreita sadassa grammassa on 230kcal (koko pizzassa 759kcal) ja hiilareita 26g (85.8g).

Pizza näyttää jo paketista ulos ottaessa varsin lupaavalta sillä täytettä on runsaasti ja kaikki tunnistettavassa muodossa. Ainut pettymys on nachojen määrä, vain yksi lähes kokonainen nacholastu ja muutama pieni hippunen ympärillä. Muutaman lisänachon käyttäminen ei luulisi olevan kovin iso panostus varsinkin kun koko pizza on niiden mukaan nimetty.

Paisto-ohjeen mukaan pitsa kypsennetään 225 asteessa 10 minuuttia mutta juusto näytti sulaneen sopivasti vasta muutaman lisäminuutin jälkeen. Jo paistovaiheessa uunista alkoi tulvia lupaava tacomausteen (sen teollisen sekoituksen) ja sipulin tuoksu.

Pakkauksessa kerrotaan että pizza on esipaistettu kiviuunissa ja jotain perää tässä taitaa olla sillä pizzan pohjassa on pizzeriamaisesti hieman väriä ja tummempia läiskiä. Pohja muuten on ohuehko ja kohtuu mehevä. Mistä muuten mahtaa olla lähtöisin trendi että pakastepizzan pohjan yleensä halutaan olevan rapea? Tällainen hieman taipuva ja mehevämpi on Mättömestarin mieleen. Reuna taas on jopa liiankin rapea, lähes keksimäinen mutta toisaalta helpottaa siivujen käsin syömistä. Kokonaisuutena pizza on pakastepizzaskaalassa mehevä ja täytettä on paikoin jopa paksumpi kerron kuin pohjaa.

Yleismaku on tomaattista tacomaustejauhelihaa runsaalla sipulilla. Kaikki pakkauksessa mainitut täytteet kuitenkin maistuvat kun suupalaan sattuvat. Ne muutamat nachot mitä pizzaan oli mukaan sattunut ovat kosteudessa hieman pehmenneet mutta antavat silti pizzaan hyvää suutuntumaa ja maistuvat siltä miltä kuuluukin. Ranskankermastakaan ei ole pahaa sanottavaa, se tuo vähän pehmeyttä muuten voimakkaan makuisiin täytteisiin. Ranskankerman ulkonäköä koskevat kommentit lienee parasta jättää julkaisematta. Täytteistä ehkä heikoin lenkki on juusto joka ei maistu juuri miltään ja näyttää sulaneena epäilyttävän läpikuultavalta. Pohja tuo makuun paahteista vehnää joskin miedosti. Pientä poltettakin pizzassa on varsinkin kun suupalaan sattuu mukaan peperonisiivu mutta ei missään nimessä liikaa.

Ei tämä tietenkään hyvälle tuorepizzalle pärjäisi muussa kuin säilyvyystestissä mutta pakastepizzana El Nachoa voisi luonnehtia todella onnistuneeksi.
El Nachon valmistusohje ja tuotetiedotPizza ennen uuniin laittoaValmis El Nacho Grandiosa pizza

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *