Etusivu » Ruokaohjeet » Täyteläinen riistakeitto

Riistakeitto Koskenlaskijalla

Tämä juustoinen lihakeitto muuntautuu moneksi vaihtamalla vain muutama raaka-aine. Katso reseptin lopusta vinkit jauheliha ja kana-versioon. Tavallisesta poiketen tässä ohjeessa käytetään pakasteita sillä niiden käytöllä säästetään huomattavasti aikaa ja vaivaa eikä eroa juuri huomaa.

Riistakeittoa valmiina tarjoiltavaksi

Täyteläinen riistakeitto

Arvosana 4, ääniä 12
Print Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Keitto, Pääruoka
Pääraaka-aine: Riista
Annoksia: 4
Valmistelu: 20 minuuttia
Kypsennysaika: 30 minuuttia
Kokonaisaika: 50 minuuttia

Raaka-aineet

  • 250 g Hirven- tai poronliha käristysliha-pakaste
  • 1 rkl Voi
  • 1 tl Suola
  • 0.5 tl Viherpippuri
  • 1 ps Keittojuureksia pakaste tai tuorelajitelma
  • 6 kpl Peruna tai n. 400g, kiinteä
  • 1 kpl Sipuli jos puuttuu keittojuureksista
  • 1 l Vesi
  • 200 g Kylmäsavuporo Koskenlaskija-sulatejuusto
  • 1 dl Kuohukerma
  • 1 kpl Lihaliemikuutio

Valmistusohjeet

  • Ota liha ja keittojuurekset pakastimesta huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanlaiton aloitusta tai jos kiire niin sulata niitä mikrossa hetki (jäisestä kohmeiseksi). Kuori ja pilko perunat sopiviksi suupaloiksi, kuitenkin isommiksi kuin muut vihannekset. Pilko myös sipuli. Voit tässä vaiheessa esilämmittää veden mikrossa tai vedenkeittimessä jos haluat nopeuttaa valmistusta.
  • Ruskista liha voin kanssa. Pidä huoli että pata/pannu on todella kuuma ennen kuin lisäät lihan ja jos paistopinta on pieni, ruskista liha kahdessa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulit. Kun liha on saanut väriä ja sipulit hieman pehmenneet niin lisää joukkoon keittojuurekset ja freesaa myös niitä hetki.
  • Kun myös keittojuurekset ovat hieman pehmenneet niin lisää joukkoon vesi ja perunat. Kun keitto alkaa kiehua, lisää sulatejuusto ja lihaliemikuutio. Keitä noin puoli tuntia keskilämmöllä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma ja keitä vielä hetki.
  • Tarkista lopussa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keiton paksuuden voi säätää haluamakseen vettä lisäämällä.

Reseptissä huomioitavaa

  • Keitto valmistuu helpoimmin kun se tehdään alusta loppuun isossa valurautapadassa mutta myös paistinpannun ja kattilan yhdistelmä käy.
  • Arkisemman jauhelihaversion saa korvaamalla riistan 400g:lla nauta-sika tai naudan paistijauhelihaa ja halutessa sulatejuusto esim. paprikaversiolla.
  • Kanaversioon korvaa riista 400g:lla marinoimattomia broilerin fileesuikaleita, sulatejuusto perinteisellä versiolla sekä lihaliemikuutio kanaliemikuutiolla
  • Kasvisversion saa mättämällä keittojuurekset naamariin ja korvaamalla maun lämpimillä ajatuksilla henkensä säästäneistä poroista.

Samankaltaiset artikkelit

  • Friteeraustaikinat

    Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun  taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.

  • Gyros liha

    Kreikkalainen Gyros liha -resepti Gyros on döner-kebabin tapaan, pyörivässä pystyvartaassa kypsennettyä lihaa, josta vuollaan rapeaa pintakerrosta sitä mukaa kun se kypsyy. Toisin kuin suomen pikaruokaloista tuttu jauhelihakebab, tämä kreikkalainen herkku valmistetaan kokolihasta, yleensä possusta tai kanasta. Mättömestarin ohjeella, mehukkaan ja rapean gyros lihan valmistus onnistuu kotiuunissa. Tässä ohjeessa käytämme possun lihaa mutta reseptin lopusta löydät…

  • Mummon liha-makaronilaatikko

    Mummon liha-makaronilaatikko Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.

  • Dippikastikkeet

    Dippikastike- ja majoneesireseptit Tässä kokoelma erilaisia omatekoisia dippikastikkeita ja maustettuja majoneeseja joita voi käyttää esim. friteerattujen ruokien, kasvisten, sipsien ym. dippailuun tai vaikka hampurilaisten, hot dogien tai kebablihan lisukkeena.

Yksi kommentti

  1. ”Kasvisversion saa mättämällä keittojuurekset naamariin ja korvaamalla maun lämpimillä ajatuksilla henkensä säästäneistä poroista.” …Kiva ruveta naurussasuin kokkailleen (y)

4 from 12 votes (12 ratings without comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu