Friteeratut Kohuke-patukat Kohuke on erityisesti virossa suosittu, kuorrutettu maitorahkapatukka ja tässä ohjeessa tuunaamme niistä jälkiruoan uppopaistamalla. Voi olla että idea on nerokas tai sitten pyhäinhäväistys mutta järkyttävän herkullisia nämä ovat joka tapauksessa. Ohjeessa on käytetty testivoittaja Saaremaan patukkaa mutta voit tietenkin käyttää omaa suosikkipatukkaasi. Annoksia voi lisätä pelkästään patukoiden määrää lisäämällä, frittitaikinaa ja öljyä riittää
Arkisto aiheelle
kohuke
Kohuke -maitorahkapatukat
Virolaiset Kohuke -maitorahkapatukat vertailussa Kohuke on virossa ja joissain muissa baltian maissa myytävä, tiiviistä maitorahkasisuksesta ja yleensä suklaapäällysteestä koostuva välipala-/jälkiruokapatukka. Mättömestari otti vertailuun kuusi Virolaisen Rimi-ruokakauppaketjun valikoimista löytyvää Kohuke-patukkaa. Sivun otsikolla viitataan vain ostopaikkaan sillä kaikki patukat eivät ole virossa valmistettuja. Suomessa villitsevän proteiinibuumin aikana tuntuu käsittämättömältä ettei esimerkiksi Valio tarjoa meillä suomessa mitään vastaavaa.