Takaisin
+ servings
Mättömestarin itse tehty tulinen tai mieto tomaattikastike Kebablihalle

Kebab kastike (tomaattipohjainen)

Arvosana 3.97, ääniä 155
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike, Lisuke
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 20
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennysaika: 10 minuuttia
Kokonaisaika: 20 minuuttia

Raaka-aineet

  • 500 g Paseerattu tomaatti
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulin kynsi
  • 2 rkl Oliiviöljy extra virgin
  • 1 tl Mustapippuri
  • 2 tl Paprikajauhe
  • ½ kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 rkl Balsamiviinietikka
  • 1 rkl Sriracha kastike
  • 2 tl Sinappi

Lisäksi halutusta tulisuusasteesta riippuen

Valmistusohjeet

  • Pilko sipuli, valkosipuli ja halutessasi chilit pieniksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Kuullota keskilämmöllä kunnes pehmenevät hieman.
  • Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, mausteet, kasvisliemikuutio, sriracha kastike, sinappi ja balsamiviinietikka. Keitä hiljalleen n. 10 min tai kauemminkin jos esim. muu kokkailu on kesken. Hyvälaatuinen tölkkitomaatti (esim. Cirio- tai Mutti-merkkinen) on niin makeaa että lisämakeutusta ei tarvita. "Kaupan merkkejä" käyttäessä kastikkeeseen voi lisätä maun mukaan lorauksen siirappia, fariinisokeria tai kidesokeria.
  • Jos haluat kastikkeesta täysin sileää, anna sen jäähtyä hieman ja sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Ohjeen mukainen annos on iso joten säilö ylimääräinen kastike hyvin puhdistettuun lasipurkkiin.

Reseptissä huomioitavaa

  • Tarjoile kuumana tai kylmänä lisukkeena kebablihalle tai mille tahansa muullekin lihalle. Voit myös paistaa kebablihan pannulla ja lisätä paiston loppuvaiheessa pari ruokalusikallista kastiketta joukkoon jolloin lihasta tulee mehevämpää.
  • Tämä on varsin työläs lisä joten laitetaan ylimääräisenä tuunausvinkkinä: Jätä paprikajauhe pois mutta lisää keittovaiheessa joukkoon puolikas, mustaksi paahdettu, kuorittu ja pilkottu, punainen paprika. Aja lopussa kastike sileäksi sauvasekoittimella.
  • Helpoin tapa valmistaa kebab-kastike on mitata kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja ajaa nopeimmalla asetuksella niin kauan että kannusta alkaa nousta höyryä. Tehosekoittimen pitää olla kohtuu tehokas lämmittääksen kastikkeen.