Takaisin
+ servings
Kokonaisista tölkkitomaatesita haudutettu pizzakastike

Tomaattikastike (Haudutettu)

Arvosana 4.67, ääniä 3
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 3
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennysaika: 25 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia

Raaka-aineet

Tomaattikastike

  • 500 g Luumutomaatti (tölkissä) kokonainen, kuorittu
  • 25 g Suolaton Voi
  • 1 kpl Sipuli pieni
  • 1 tl Basilika kuivattu
  • 0.5 tl Timjami kuivattu
  • 2 tl Sokeri

Lisäksi

  • 1 dl Paseerattu tomaatti halutessa

Valmistusohjeet

  • Kuori ja halkaise sipuli.
  • Lisää kaikki tomaattikastikkeen raaka-aineet kattilaan. Murskaa tomaatit käsin samalla kun lisäät ne. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 25min.
  • Sipulista haluamme mukaan vain maun joten poista sipulinpuolikkaat kastikkeen seasta ja heitä pois tai käytä parhaaksi katsomallasi tavalla. Siirrä kastike tehosekoittimeen ja aja sileäksi (muutama pyöräytys riittää). Kastikkeen voi myös keittää riittävän tasaiseksi (n. 1 tunti) jolloin tehosekoitinta ei tarvita mutta vaarana on että mausta tulee nesteen haihtuessa liian voimakas.
  • Kaada kastike kannelliseen purkkiin tai syvälle lautaselle. Kastikkeesta tulee voin takia hieman kellertävää joten voit halutessasi lisätä joukkoon paseerattua tomaattia jotta väristä saadaan uudelleen kirkkaampi.
  • Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Reseptissä huomioitavaa

  • Käytä laadukkaita, kokonaisia ja valmiiksi kaltattuja tölkkitomaatteja. San Marzano -luumutomaattilajike on paras mutta laatumerkkien (esim. Cirio tai Mutti) muutkin lajikkeet käyvät.
  • Kastikkeen voi valmistaa edellisenä päivänä ja antaa maustua jääkaapissa.