Kuori ja halkaise sipuli.
Lisää kaikki tomaattikastikkeen raaka-aineet kattilaan. Murskaa tomaatit käsin samalla kun lisäät ne. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 25min.
Sipulista haluamme mukaan vain maun joten poista sipulinpuolikkaat kastikkeen seasta ja heitä pois tai käytä parhaaksi katsomallasi tavalla. Siirrä kastike tehosekoittimeen ja aja sileäksi (muutama pyöräytys riittää). Kastikkeen voi myös keittää riittävän tasaiseksi (n. 1 tunti) jolloin tehosekoitinta ei tarvita mutta vaarana on että mausta tulee nesteen haihtuessa liian voimakas. Kaada kastike kannelliseen purkkiin tai syvälle lautaselle. Kastikkeesta tulee voin takia hieman kellertävää joten voit halutessasi lisätä joukkoon paseerattua tomaattia jotta väristä saadaan uudelleen kirkkaampi.
Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.