Aloita valmistamalla marinadi. Viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Yhdistä kaikki marinadin ainekset isossa kulhossa ja sekoita hyvin. Käytä niin isoa kulhoa että lihakin mahtuu siihen.
Leikkaa liha syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi (<1cm). Nuiji viipaleet vielä ohuemmaksi lihanuijan sileällä puolella. Mitä ohuemmaksi viipaleet saat, sen parempi. Koita nuijia viipaleita leveämmiksi, ei pidemmiksi.
Lisää lihat marinadiin pari siivua kerrallaan ja huolehdi että siivut peittyvät joka puolelta marinadilla. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään 24 tuntia.
Koska gyros varrasta kotoa harvemmin löytyy, rakennamme grillitikuista telineen gyroksen kasaamista varten. Pese ja halkaise iso peruna pituussuunnassa kahtia. Työnnä molempien puolikkaiden leikkuupuolelta läpi kaksi grillitikkua. Tikkujen pitäisi asettua vähintään 5cm päähän toisistaan. Aseta telineet vierekkäin uunivuokaan tai syvälle uunipellille.
Kokoa gyros seivästämällä suoristetut lihasiivut telineeseen, yksi kerrallaan. Sovittele siivuja niin että tornista tulee mahdollisimman tasareunainen lieriö. Jos siivu on liian iso niin voit taittaa sen kokonaan kahtia tai kääntää yli jäävän sivun uudelleen telineen keskelle. Piilota myös marinadissa olleet sipulit kerrosten väliin. Jos huomaat että torni alkaa kallistua johonkin suuntaa tai grillitikut menevät ristiin niin on parempi aloittaa kokonaan alusta kuin yrittää väännellä tikkuja. On tarkeää että torni on suht suorassa jotta ylhäältä valuvat mehut pitävät lihan tasaisesti mehevänä.
Kun torni on valmis, tikkujen päissä pitäisi olla vielä hieman tilaa. Täytä grillitikkujen päät halkaistuilla tomaatilla ja sipulilla sekä paprikalohkoilla. Vihanneksista valuva neste pitää lihan mehevänä ja antaa sille lisämakua.
Jos sinulla on paistomittari, tökkää se ylhäältä lihatornin keskelle. Peitä gyros leivinpaperilla ja kääri sen jälkeen vielä folioon. Paista ilman kiertoilmaa, 170°C asteessa, n. 4 tuntia tai kunnes paistomittari näyttää 82 astetta. Liha on niin rasvaista että se on vielä mehevää näinkin ylikypsänä.
Neljän tunnin kuluttua, poista folio, leivinpaperi ja paistomittari. Kytke kiertoilma päälle ja jatka paistamista 170°C asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Käännä gyros paiston puolivälissä jotta saat tasaisen paistopinnan. Valele gyrosta paistoliemellä, kääreen poiston ja kääntämisen yhteydessä.
Valmista! Vuole gyroslihaa terävällä kokkiveitsellä, tekemällä pitkää sahausliikettä tornin yläosasta alaspäin. Ohuiden kerrosten ansiosta tuloksena on enemmänkin mehukkaita ja pehmeitä murusia kuin siivuja. Gyroksen pinnan voi paistaa uudelleen rapeaksi pintakerroksen vuolemisen jälkeen. Tarjoile esimerkiksi paistoliemeen kastettuun pitaleipään rullattuna, tsatsikin, ranskalaisten perunoiden, tomaatin ja sipulin kera.