Takaisin
+ servings
Amerikkalaista Coleslaw kaalisalaattia

Coleslaw

Arvosana 4.21, ääniä 24
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Lisuke, Salaatti
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 8
Valmistelu: 20 minuuttia
Kokonaisaika: 20 minuuttia

Raaka-aineet

  • 1 kg Valkokaali / Keräkaali puolikas isosta kaalista
  • 1 kpl Porkkana pieni/keskikokoinen
  • 2 tl Sipuli 1/8 lohko isosta sipulista
  • 1.5 dl Majoneesi maustamaton
  • 0.5 dl Kidesokeri
  • 2 tl Valkoviinietikka
  • 3 tl Sitruunan mehu
  • 3 rkl Täysmaito
  • 0.5 tl Mustapippuri
  • 1 tl Suola

Valmistusohjeet

  • Raasta valkokaali (aka keräkaali) ja porkkana noin riisinjyvän kokoisiksi paloiksi. Jos käytät kuvan mukaista oldschool-raastinta niin raasta kaali karkeimmalla terällä ja porkkana toiseksi karkeimmalla. Lisää nämä isoon kulhoon. Kaali varmasti hajoaa osittain käsiin raastaessa joten silppua veitsellä yli jäävät osat.
    Coleslaw kaalisalaattiin tarvittavak raaka-aineet ja välineet
  • Raasta 1/4 (puoliksi ja vielä kerran puoliksi) pienestä tai 1/8 isosta sipulista raastimen pienimmällä terällä. Tästä tulee enemmänkin tahnaa kuin raastetta. Lisää tahna kulhoon.
  • Lisää ohjeen loput aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti.
  • Peitä kulho kelmulla ja aseta se jääkaappiin maustumaan vähintään siksi aikaa kun valmistat pääruokaa.

Reseptissä huomioitavaa

  • Coleslaw:n voi valmistaa vuorokautta ennen tarjoilua sillä sen maku vain paranee mitä kauemmin se ehtii maustua.
  • Jos kaupastasi löytyy laadukkaampaa majoneesia kuin kuvassa oleva Rainbow niin osta toki sitä. Majoneesin voi ilman muuta tehdä myös itse jos aikaa riittää.