Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkeimmalla terällä. Pilko sipuli ja valkosipuli. Poimi tomaatit ulos tölkistä (säästä liemi) ja hienonna ne. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
Ruskista ja murenna jauheliha pieneksi isossa valurautapadassa (kahdessa erässä jos paistopinta on pieni). Kun jauheliha saa hieman väriä niin lisää mukaan sipulit ja kuullota hetki. Kun sipulit ovat pehmenneet ja jauheliha hieman ruskistunut niin lisää mukaan vielä valkosipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää mukaan reseptin muut ainekset eli vesi, tomaatit, tomaattien liemi, ketsuppi, oregano, persilja, basilika, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. Kiehauta ja siirrä uuniin.
Tavoitteena on tasainen kastike johon vihannekset ovat lähes sulaneet joten hauduta uunissa 150 asteessa n. 3 tuntia. Sekoittele ja tarkista nesteen määrä tunnin välein. Nestettä saa haihtua runsaasti niin että lopussa kastike on paksuhkoa, muista kuitenkin että vihanneksista irtoaa paljon vettä joten kastikkeen ei missään vaiheessa tulisi olla liian vetistä. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kuvassa Bolognese-kastike ennen ja jälkeen haudutuksen.