Takaisin
+ servings

Majoneesi tehosekoittimella

Ei vielä arvosteluja
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike
Pääraaka-aine: Kananmuna
Annoksia: 20
Valmistus: 5 minuuttia

Raaka-aineet

  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 tl Dijon-sinappi
  • 1 tl Valkoviinietikka
  • 2 dl Neutraalin makuinen öljy esim. rapsi, rypsi tai auringonkukka
  • ¼ tl Suola

Valmistusohjeet

  • Mittaa ensin öljy astiaan josta sitä on helppo kaataa ohuena nauhana (ts. nokallinen astia).
  • Lisää kananmuna, dijon-sinappi ja valkoviinietikka tehosekoittimen kulhoon. Sekoita ainesosat kevyesti tehosekoittimen pulssitoiminnolla.
  • Käynnistä tehosekoitin hitaimmalla nopeusasetuksella ja ala kaatamaan öljyä sekaan ohuena nauhana.
  • Tilanne saattaa näyttää ensin toivottamalta mutta mitä enemmän öljyä joukkoon sekoitetaan, sitä paksummaks seos muuttuu. Lopussa vielä seoksen väri vaalenee kun ilmaa sekoittuu joukkoon.
  • Valmista! Mausta suolalla ja kaavi majoneesi purkkiin. Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.