Nosta liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Kuvauspäivänä lihaksi valittiin naudan paahtopaisti.
Kuori porkkanat, valkosipulit ja salottisipulit. Pilko porkkanat reilun kokoisiksi, n. 1cm paksuisiksi kiekoiksi. Hienonna valkosipuli ja kuutioi paprika. Pilko pekoni ja paistiliha reilun kokoisiksi suupaloiksi. Kuvauspäivänä jääkaapissa oli vain vihreä paprika joten käytin sitä.
Paista pekonit rapeiksi (keskikorkealla lämmöllä) valurautaisessa padassa. Siirrä pekonit muualle odottamaan. Poista padasta pekonin jättämää rasvaa niin että sitä jää jäljelle n. ruokalusikallinen. Nosta levyn lämpö täysille ja ruskista puolet lihoista pekonin rasvassa. Ruskistuksen idea ei ole kypsentää lihaa läpikotaisin vaan ottaa pintaan väriä ja makua sen karamellisoituessa. Mausta liha lopuksi suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat muualle odottamaan ja toista lopuille lihoille. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 140 asteeseen.
Pataa puhdistamatta, ota myös porkkanoille ja salottisipuleille hieman väriä pintaan paistamalla niitä noin 5min. Sulje liedeltä lämpö. Lisää lihat, valkosipuli ja paprika vihannesten joukkoon. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele kunnolla sekaisin. Nyt voit lisätä reseptin loput ainekset eli veden, punaviinin, paseeratun tomaatin, lihaliemikuution, laakerinlehden ja timjamin. Raaputtele vielä puisella paistinlastalla tai lusikalla padan pohjalle kiinni "palaneet" palaset mukaan kastikkeeseen.
Siirrä pata (kannen kanssa) uuniin n. kolmeksi tunniksi (3t). Tarkista nesteen määrä ja sekoita pataa tasatunnein. Lisää tarvittaessa vettä. Kolmen tunnin kuluttua tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.