Takaisin
+ servings
Savulohipasta-annos tarjoiluvalmiina

Savulohipasta

Tämä helppo ja nopea lämminsavulohipasta saa täyteläisyyttä tuorejuustosta sekä savulohta tukevaa makua tillistä, sitruunasta ja sinapista.
Arvosana 4.06, ääniä 19
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Pääruoka
Pääraaka-aine: Kala, Pasta
Annoksia: 4
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennysaika: 25 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia

Raaka-aineet

Pasta

  • 400 g Pasta esim. fusilli, tagliatelle tai spaghetti
  • 1 rkl Merisuola

Lohikastike

  • 300 g Savustettu lohi lämminsavu
  • 0.5 dl Tilli tuore, silputtuna
  • 0.25 kpl Sitruuna
  • 1 kpl Punasipuli keskikokoinen
  • 1 rkl Voi
  • 1 rkl Oliiviöljy
  • 2.5 dl Täysmaito
  • 200 g Tuorejuusto maustamaton, esim. philadelphia
  • 0.5 tl Suola
  • 0.25 tl Mustapippuri
  • 0.5 tl Sinappi dijon

Tarjoiluun

  • 50 g Kova italialainen juusto esim. parmesaani tai pecorino
  • 4 rkl Oliiviöljy extra virgin

Valmistusohjeet

  • Laita pasta kiehumaan runsaaseen ja kunnolla suolattuun veteen. Ohjeen 400g pastamäärästä riittää neljän annoksen jälkeen ainakin yhteen santsilautaselliseenkin.
  • Pilko tai revi lohi suupaloiksi. Hienonna punasipuli ja tilli. Leikkaa sitruunasta n. 1/4 viipale.
    Lohi, tilli ja sipuli pilkottuna
  • Laita korkeareunainen paistinpannu hellalle keskilämmölle. Kuullota punasipuli voissa ja oliiviöljyssä (n. 10min).
  • Purista sitruunan mehu sipulien sekaan ja anna haihtua hetki. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sitruunan makua voi halutessa korostaa raastamalla sekaan hieman sitruunan kuorta. Sekoita kunnes juusto sulaa ja kastike kiehahtaa.
  • Lisää joukkoon tilli ja lohi. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Jätä pannu hellalle mutta varo ettei nestettä haihdu liikaa.
    Valmis savulohikastike
  • Siivilöi keitinvesi pois kun pasta on sopivan kypsää (al dente).
  • Jos paistinpannu on tarpeeksi suuri, sekoita pastat kastikkeen joukkoon. Jos ei, niin sekoita kastike pastan joukkoon. Pirskota annosten päälle oliiviöljyä ja raasta juustoa.

Reseptissä huomioitavaa

  • Jos laiskottaa niin tillin voi korvata maustetulla tuorejuustolla (esim. ruohosipuli)
  • Älä luota pastapakkauksen keittoaikasuosituksiin vaan kokeile kypsyys maistamalla. Maista myös pastan keitinvettä ennen pastan lisäämistä. Sen tulee maistua lähes merivedeltä.