Takaisin
+ servings
Paneroidut ja uppopaistetut sipulirenkaat Sweet Chili dipin kera

Friteeratut Sipulirenkaat

Arvosana 4.43, ääniä 7
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 25 rengasta
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennysaika: 10 minuuttia
Kokonaisaika: 25 minuuttia

Raaka-aineet

Sipulirenkaat

  • 1 kpl Sipuli iso hopea- tai keltasipuli
  • 3 dl Maito
  • 3 dl Vehnäjauho
  • 3 dl Panko japanilainen korppujauho
  • 1 tl Suola

Friteeraukseen

  • 1 l Rapsiöljy

Valmistusohjeet

  • Mittaa maito, vehnäjauho ja pankojauho erillisiin astioihin. Ota viereen lautanen, leikkuulauta tai muu alusta johon voit asettaa sipulirenkaat odottamaan friteerausta.
  • Kuori sipuli ja leikkaa se paksuiksi siivuiksi (0.5 - 1cm). Erottele siivut sipulirenkaiksi. Kaikkein sisimmät (pienimmät) renkaat voi käyttää johonkin muuhun. Tee renkaat mielellään makeasta hopeasipulista. Jos käytät keltasipulia niin liota renkaita maidossa sen aikaa kun teet muut valmistelut, tällä saadaan sipulin voimakasta makua hieman leikattua.
  • Kastele sipulirengas maitoon, pyörittele jauhoissa ja kastele uudelleen maitoon. Pyörittele rengas pankojauhoissa, jälleen maidossa ja lopuksi vielä kerran pankojauhoissa. Aseta kuorrutettu sipulirengas syrjään odottamaan. Koita käyttää toista kättä renkaiden kasteluun ja toista jauhotukseen jotta molemmat kädet eivät olisi täynnä jauhoklimppejä. Ennen pankojauhoissa pyörittelyä kannattaa valutella maitoa enemmän pois jotta pankojauho ei kastu liikaa ja mene kokkareiseksi. Kuorruta kaikki sipulirenkaat valmiiksi ennen kuin alat friteeraamaan.
    Sipulirenkaat valmiina uppopaistoon
  • Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
  • Kun öljy on 180 asteista niin friteeraa kerralla n. 5 sipulirengasta. Laske sipulirenkaat öljyyn varovasti reikäkauhalla.
  • Pidä renkaita öljyssä 1-2 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit sipulirenkaat talouspaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Jos öljy lämpenee liikaa (>185°C) ota kattila pois hellalta tai jos se jäähtyy liikaa (<175°C) niin odota hetki ennen kuin lisäät seuraavan erän sipulirenkaita.
  • Tarjoile valitsemasi dippikastikkeen kanssa. Sipulirenkaille sopii hyvin esim. Sweet Chili- tai kurkkumajoneesidippi.

Reseptissä huomioitavaa

  • Jos et pidä näin rapeasta kuoresta niin mehevämmän lopputuloksen saat käyttämällä perinteistä friteeraustaikinaa paneroinnin sijaan.