Ota ribsit huoneenlämpöön mielellään pari tuntia ennen valmistuksen aloittamista
Voit tässä vaiheessa halutessasi poistaa lihoista kalvot ja liiat rasvat mutta se ei ole pakollista. Huuhtele lihat viileällä vedellä. Leikkaa kylkirivit pienemmäksi niin että ne mahtuvat juuri ja juuri isoon kattilaan poikittain (katso kuva). Kun lihat on ladottu kattilaan, täytä kattila vedellä niin että lihat peittyvät reilusti.
Ennen kuin lisäät kattilaan mitään muuta, keitä lihoja n. 10min ja kuori pintaan nouseva vaahto/kuona pois
Kun liemi on kirkasta niin lisää lihaliemikuutiot ja sen jälkeen ohjeen muut mausteet. Pippureihin asti tulee käyttää kaikkia aineita, loppuja aineksia ei ole pakko käyttää mutta niistä saa aavistuksen lisämakua (kasvikset voi lisätä kuorimatta, isohkoina paloina)
Laita tässä kohtaa aika muistiin ja keitä levyn kuumimmalla asetuksella, osittain kannella peitettynä noin 2 tuntia. Lisää vettä kun sitä haihtuu niin paljon että lihat tulevat näkyviin. Kun liha vetäytyy selvästi poispäin luiden päistä ja luut alkavat irtoilla lähes itsestään lihasta niin ota kattila pois liedeltä