Pilko sipuli, valkosipuli ja oliivit pieneksi. Kuvassa käytetty myös punasipulia koska sellaisen jämät sattui olemaan jääkaapissa.
Laita pieni kattila hellalle ja alle mieto keskilämpö. Lisää kattilaan oliiviöljy. Kun öljy kuumenee niin lisää pannulle sipulit, valkosipuli ja laakerinlehdet. Kuullota (älä ruskista) noin 10 minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät.
Lisää kattilaan oliivit (ei pakollinen), sitruunan mehu ja mausteet.
Nouki tölkkitomaatit liemestään ja pilko ne melko pieniksi kuutioiksi. Lisää pilkotut tomaatit ja tomaattien liemi kattilaan. Huuhdo vielä viimeiset mehut tölkistä parilla desillä vettä ja lisää tämäkin kattilaan.
Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä (niin että se juuri ja juuri kiehuu) ainakin sen aikaa kun valmistat rintafileet, mielellään kuitenkin noin tunnin.