Jo neljänkin kilon kinkku on kätevin paistaa yön yli eli aloittele valmistus illalla. Ota kinkku huoneenlämpöön useita tunteja ennen paistamista. Poista muovikääre kinkun ympäriltä (älä poista verkkoa), huuhtele kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta lopuksi talouspaperilla. Tökkää jo tässä vaiheessa paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan ja jätä kinkku pöydälle odottelemaan. Kun paistomittari näyttää noin 10-15 astetta niin voit aloittaa paistamisen.
Laita uunin alimmalle tasolle syvä uunipelti jonka pohjalla on kuumaa vettä (n. 1L). Lämmitä uuni 100 asteiseksi. Älä käytä kiertoilmaa jos vain mahdollista. Jos on pakko käyttää kiertoilmaa niin säädä lämpö 95 asteeseen.
Aseta kinkku paistoritilän päälle niin että nahka/rasvapuoli on ylöspäin ja työnnä uuniin. Jos kinkku ei ole symmetrinen niin laita lihaisin (paksuin) osa uunin takaseinää kohti.
Ota tirsat ja kinkun tuoksuun herättyäsi tarkista uunipelti ja lisää kuumaa vettä tarvittaessa. Kinkkua saa todennäköisesti paistella vielä pitkään seuraavanakin päivänä.
Ota uuni pois päältä kun lihan sisälämpö lopulta saavuttaa 88 astetta. Ota kinkku ulos uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä/jäähtyä n. tunnin verran.