Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
Ota uppopaistettavat patukat pakastimesta ja poista kääreistään.
Kun öljy on 180-asteista, laske frittitaikinaan huolellisesti kastetut patukat öljyyn. Pidä patukkaa sormenpäissä ja kosketa palan toisella päällä öljyn pintaa, tiputa sitten patukka varovasti öljyyn samalla työntäen kättä itsestä poispäin. Näin öljyä ei roisku ainakaan itseen päin.
Friteeraa patukoita öljyssä 2-3 minuuttia välillä käännellen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit patukat talouspaperin päälle kuivumaan. (Pahoittelut heikkolaatuisesta kuvasta, kiireessä tarkennus meni pieleen.)
Syö heti sellaisenaan tai tarjoile esim. kermavaahdon ja/tai vaniljajäätelön kera.
Reseptissä huomioitavaa
Amerikkalainen Mars-patukka eroaa hieman muualla maailmassa myydystä mutta tämä ei ole olennaista reseptin kannalta.
Kuvia ja maistelukokemuksiaTestipäivänä friteerattiin siis kolme erilaista patukkaa: Mars, Tupla ja Twinkies. Kahta ensimmäistä löytyy Suomalaisten markettien hyllystä. Elokuvistakin tuttuja, legendaarisia Twikies -leivospatukoita saa helpoimmin Amazon.de verkkokaupasta.Alla kaikki kolme patukkaa ennen ja jälkeen uppopaistamisen. Tuplan täyte muuttui juoksevaksi mutta oli siitä huolimatta (tai siitä johtuen) herkullista. Mars pehmeni selvästi mutta pysyi kasassa. Twinkie paistui hieman liikaa ja sen voikreemitäyte pääsi sulamaan. Kaikki kolme olivat herkullisia myös friteerattuna!