Punnitse vesi kulhoon. Vettä ei tarvitse lämmittää "hiivalle sopivaksi". Käytä kylmää tai huoneenlämpöistä vettä.
Punnitse mukaan suola ja hiiva. Sekoita kunnes ne liukenevat.
Punnitse mukaan jauhot. Voit kaataa kaikki jauhot kerralla. Kuvauspäivänä jauhona käytettiin Sunnuntain Kauraista Sämpyläjauhoa.
Sekoita taikinaa sormin tai haarukalla vain sen verran että jauhot näyttävät kauttaaltaan kosteilta ja jauhopaakut tasoittuvat (n. 20sek).
Peitä kulho muovikelmulla ja tiivistä tarvittaessa kumilenkillä. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
Pitkän kohotuksen jälkeen, lämmitä tyhjää pataa 225-asteisessa uunissa n. 30minuuttia. Ota tämän jälkeen pata ulos uunista ja poista kansi. KÄSITTELE KUUMAA PATAA VAROEN! Taikina ei tartu pataan kun pata on esilämmitetty kunnolla eli ÄLÄ voitele sitä mitenkään.
Irrottele taikina käsin kulhon reunoista. Koita tiputtaa taikina keskelle pataa mahdollisimman yhtenäisenä möykkynä. Ripottele päälle hiukan jauhoja jos haluat leipään leipomomaisen pinnan. Sulje padan kansi ja paista 30 minuuttia 225 asteessa.
Poista padan kansi ja paista vielä 15 minuuttia. Leipä on uunissa yhteensä siis 45 minuuttia.
Jos haluat leipään pehmeän kuoren niin säilytä sitä jäähtymisen jälkeen tiiviissä muovipussissa. Jos haluat rapean kuoren niin säilytä leipää paperipussissa tai leipälaatikossa.