Pese ja poista siemenet/varret kirsikoista. Jäljelle pitäisi jäädä n. 700g kirsikoita.
Liota suola kahteen litraan vettä. Lisää kirsikat seokseen ja anna seistä vähintään 6 tuntia tai vaikka yön yli. Jos kirsikat koittavat kellua niin laita painoksi jokin lautanen esimerkiksi.
Huuhtele kirsikat kylmällä vedellä.
Kiehauta sokeri ja 2dl vettä. Sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan.
Lisää kirsikat ja keitä uudestaan 3 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja lisää väriaine.
Anna seistä vuorokausi viileässä paikassa.
Vuorokauden kuluttua erota kirsikat nesteestä ja kiehauta nestettä 2 minuuttia, lisää Atamon (säilöntäaine jota saa ainakin isommista marketeista) ja manteli-aromi.
Tämän jälkeen kaada kiehuvan kuumana säilytysastioihin joihin kirsikat pakattu tiiviisti.