Ota liha ja keittojuurekset pakastimesta huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanlaiton aloitusta tai jos kiire niin sulata niitä mikrossa hetki (jäisestä kohmeiseksi). Kuori ja pilko perunat sopiviksi suupaloiksi, kuitenkin isommiksi kuin muut vihannekset. Pilko myös sipuli. Voit tässä vaiheessa esilämmittää veden mikrossa tai vedenkeittimessä jos haluat nopeuttaa valmistusta.
Ruskista liha voin kanssa. Pidä huoli että pata/pannu on todella kuuma ennen kuin lisäät lihan ja jos paistopinta on pieni, ruskista liha kahdessa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulit. Kun liha on saanut väriä ja sipulit hieman pehmenneet niin lisää joukkoon keittojuurekset ja freesaa myös niitä hetki.
Kun myös keittojuurekset ovat hieman pehmenneet niin lisää joukkoon vesi ja perunat. Kun keitto alkaa kiehua, lisää sulatejuusto ja lihaliemikuutio. Keitä noin puoli tuntia keskilämmöllä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma ja keitä vielä hetki.
Tarkista lopussa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keiton paksuuden voi säätää haluamakseen vettä lisäämällä.