Takaisin
+ servings
Lähikuva valmiista guacamolesta

Guacamole resepti

Arvosana 4.11, ääniä 19
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Alkupala, Kastike, Lisuke
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 4
Valmistelu: 20 minuuttia
Kokonaisaika: 20 minuuttia

Raaka-aineet

  • 3 kpl Avokado
  • 2 rkl Limen mehu
  • 1 kpl Tomaatti
  • 0.25 kpl Punasipuli
  • 0.5 dl Korianteri tuore, silputtuna
  • 0.5 tl Suola
  • 0.25 tl Pippuri

Valmistusohjeet

  • Halkaise tomaatti ja kaavi suurin osa vetisestä sisuksesta pois. Litistä puolikkaat leikkuulaudalla ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  • Pilko kourallinen korianteria hienoksi silpuksi ja 1/4 sipulista pieneksi kuutioiksi.
  • Halkaise avokado pituussuunnassa kuljettamalla veitsi sen ympäri. Väännä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin jolloin ne irtoavat toisistaan.
  • Poista kivi lyömällä veitsi sen keskelle ja vääntämällä. Kaavi avokadon sisus lusikalla kulhoon tai isolle leikkuulaudalle.
    Kivi on helppo pistaa lyömällä veitsi siihen kiinni
  • Purista limen mehu heti avokadojen päälle (hidastaa avokadon tummumista). Survo avokadoja haarukalla kunnes lopputuloksena on melko tasainen massa. Massan voi maun mukaan jättää kokkareiseksi tai murjoa aivan tasaiseksi.
  • Lisää avokadomassaan ohjeen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Reseptissä huomioitavaa

  • Käytä tummia ja painaessa hieman pehmeitä avokadoja
  • Jos käyttämäsi avokadot ovat kovin pieniä niin käytä ohjeen määrään 4kpl tai kun erityisen isoja niin käytä vain 2kpl
  • Siirrä mahdollisesti yli jäävä Guacamole ilmatiiviseen purkkiin ja jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.
  • Itse tehty Guacamole säilyy jääkaapissa 2-3 päivää mutta alkaa tummua (ei vaikuta makuun) jo seuraavana päivänä.