Vehnätortillat
Annoksia Valmistelu
8tortillaa 10minuuttia
Kypsennys Passiivinen
15minuuttia 1tunti
Annoksia Valmistelu
8tortillaa 10minuuttia
Kypsennys Passiivinen
15minuuttia 1tunti
Raaka-aineet
Valmistusohjeet
  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää öljy ja vesi ja sekoita haakuralla kunnes yhtenäinen taikina alkaa muodostua.
  2. Siirrä taikina työtasolle ja vaivaa n. 5 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja sitkeää. Anna levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä n. tunnin ajan. Jos ei ole aikaa odotella tuntia niin anna taikinan levätä huoneenlämmössä liinan alla vähintään 15 min. Jääkaapissa taikinasta tulee sileämpää ja helpommin muokattavaa.
  3. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile osat kiekoiksi, pyörittele jauhoissa ja laita liinan alle odottamaan. Kauli kiekoista yksi kerrallaan suuri lettu. Tortillat pitää saada lähes läpikuultavan ohuiksi joten aloita kaulimalla ja lopuksi venyttele käsin jos tarpeen. Älä kasaa kaulittuja lettuja päällekkäin sillä ne tarttuvat toisiinsa. Kauli valmiiksi niin monta kuin työtasolle mahtuu ja paista välillä.
  4. Laita hellalle iso paistinpannu täysi lämpö alle ja odota että pannu kuumenee kunnolla. Paista tortillalettua kuivalla pannulla n. minuutin ajan kunnes pinta alkaa kuplia ja alle muodostuu muutamia tummempia läiskiä. Käännä lettu ja paista vielä n. puoli minuuttia. Jos lettu alkaa kuplia paljon niin voit painella ilmakuplat pois mutta varo vapautuvaa kuumaa höyryä. Kun toisellekin puolelle ilmestyy tummempia täpliä niin siirrä valmis tortilla liinan alle odottamaan tarjoilua. Huom. Kuvassa tortilla paistui hieman liikaa, käännä tortilla ennen kuin tummia kohtia on näin paljon.
  5. Täytä esim. maustetulla jauhelihalla, kanalla, pulled porkilla, salaatilla, vihanneksilla, pavuilla, salsalla ja/tai guacamolella.
Reseptissä huomioitavaa
  • Jos tortilloista tulee kovia tai murenevia niin olet todennäköisesti paistanut niitä liian kauan ja/tai liian matalassa lämmössä
  • Jos tortillat ovat sisältä raakoja tai ne eivät kupli kypsennettäessä niin ne ovat todennäköisesti liian paksuja
  • Käytä mielellään valurautapaistinpannua. Pinnoitettujen pannujen pinta saattaa vaurioitua sillä pannu pitää kuumentaa tyhjänä ilman rasvaa