Tomaattisalsa
Annoksia Valmistelu
20 20minuuttia
Annoksia Valmistelu
20 20minuuttia
Raaka-aineet
Valmistusohjeet
  1. Aloita kalttaamalla eli kuorimalla tuoreet tomaatit. Pistä veitsen kärjellä tomaatin kantaan kaksi viiltoa ristiin. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Kuorien pitäisi tämän jälkeen irrota helposti.
  2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet sekä osa pehmeästä sisuksesta puristamalla puolikkaita.
  3. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pilko myös paprika (kuvassa poikkeuksellisesti keltainen paprika), punasipuli ja chili mahdollisimman pieniksi kuutioksi. Kerää pilkotut vihannekset kulhoon ja purista sekaan valkosipulin kynsi. Sekoittamisen jälkeen kannattaa vielä kaataa kulhon pohjalle kertynyttä nestettä pois jottei kastikkeesta tule liian vetistä.
  4. Hakkaa korianteri hieman pienemmäksi ja lisää joukkoon. Tämän jälkeen voit lisätä reseptin loput raaka-aineet sekaan luumutomaatteja lukuunottamatta.
  5. Hienonna luumutomaatit mehuineen blenderillä tai sauvasekoittimella lähes sileäksi (blenderillä tähän ei montaa pyöräytystä tarvita). Kaada luumutomaatit muiden ainesten sekaan ja sekoita huolella. Salsa säilyy useita viikkoja ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa ja maku vain paranee ajan myötä.
Reseptissä huomioitavaa
  • Tarjoile tortillan/tacon kanssa, dippikastikkeena nachoille tai oikeastaan minkä tahansa ruon lisukkeena.
  • Suomessa myytävät tomaatit ovat valitettavan usein mauttomia ja värittömiä. Tässä ohjeessa tuoreita tomaatteja käytetään lähinnä suutuntuman vuoksi ja tölkkitomaatteja maun ja värin vuoksi.
  • Salsan makua saa voimistettua ja säilyvyyttä pidennettyä kun lopuksi kiehautat sen (n. 10min) mutta tämä ei ole pakollista.