Täyteläinen riistakeitto
Annoksia Valmistelu
4 20minuuttia
Kypsennys
30minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 20minuuttia
Kypsennys
30minuuttia
Raaka-aineet
Valmistusohjeet
  1. Ota liha ja keittojuurekset pakastimesta huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanlaiton aloitusta tai jos kiire niin sulata niitä mikrossa hetki (jäisestä kohmeiseksi). Kuori ja pilko perunat sopiviksi suupaloiksi, kuitenkin isommiksi kuin muut vihannekset. Pilko myös sipuli. Voit tässä vaiheessa esilämmittää veden mikrossa tai vedenkeittimessä jos haluat nopeuttaa valmistusta.
  2. Ruskista liha voin kanssa. Pidä huoli että pata/pannu on todella kuuma ennen kuin lisäät lihan ja jos paistopinta on pieni, ruskista liha kahdessa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulit. Kun liha on saanut väriä ja sipulit hieman pehmenneet niin lisää joukkoon keittojuurekset ja freesaa myös niitä hetki.
  3. Kun myös keittojuurekset ovat hieman pehmenneet niin lisää joukkoon vesi ja perunat. Kun keitto alkaa kiehua, lisää sulatejuusto ja lihaliemikuutio. Keitä noin puoli tuntia keskilämmöllä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma ja keitä vielä hetki.
  4. Tarkista lopussa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keiton paksuuden voi säätää haluamakseen vettä lisäämällä.
Reseptissä huomioitavaa
  • Keitto valmistuu helpoimmin kun se tehdään alusta loppuun isossa valurautapadassa mutta myös paistinpannun ja kattilan yhdistelmä käy.
  • Arkisemman jauhelihaversion saa korvaamalla riistan 400g:lla nauta-sika tai naudan paistijauhelihaa ja halutessa sulatejuusto esim. paprikaversiolla.
  • Kanaversioon korvaa riista 400g:lla marinoimattomia broilerin fileesuikaleita, sulatejuusto perinteisellä versiolla sekä lihaliemikuutio kanaliemikuutiolla
  • Kasvisversion saa mättämällä keittojuurekset naamariin ja korvaamalla maun lämpimillä ajatuksilla henkensä säästäneistä poroista.