Nopeat Ribsit Keittämällä
Annoksia Valmistelu
4 5minuuttia
Kypsennys
130minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 5minuuttia
Kypsennys
130minuuttia
Valmistusohjeet
Ribsien kypsennys keittämällä
 1. Ota ribsit huoneenlämpöön mielellään pari tuntia ennen valmistuksen aloittamista
 2. Voit tässä vaiheessa halutessasi poistaa lihoista kalvot ja liiat rasvat mutta se ei ole pakollista. Huuhtele lihat viileällä vedellä. Leikkaa kylkirivit pienemmäksi niin että ne mahtuvat juuri ja juuri isoon kattilaan poikittain (katso kuva). Kun lihat on ladottu kattilaan, täytä kattila vedellä niin että lihat peittyvät reilusti.
 3. Ennen kuin lisäät kattilaan mitään muuta, keitä lihoja n. 10min ja kuori pintaan nouseva vaahto/kuona pois
 4. Kun liemi on kirkasta niin lisää lihaliemikuutiot ja sen jälkeen ohjeen muut mausteet. Pippureihin asti tulee käyttää kaikkia aineita, loppuja aineksia ei ole pakko käyttää mutta niistä saa aavistuksen lisämakua (kasvikset voi lisätä kuorimatta, isohkoina paloina)
 5. Laita tässä kohtaa aika muistiin ja keitä levyn kuumimmalla asetuksella, osittain kannella peitettynä noin 2 tuntia. Lisää vettä kun sitä haihtuu niin paljon että lihat tulevat näkyviin. Kun liha vetäytyy selvästi poispäin luiden päistä ja luut alkavat irtoilla lähes itsestään lihasta niin ota kattila pois liedeltä
Ribsien glaseeraus uunissa
 1. Laita uunin grillivastus päälle 200 asteeseen (onnistuu ilman grillivastustakin 250 asteessa). Ota kattilan viereen leivinpaperillinen uunipelti ja nosta lihat siihen samalla suurimmat nesteet pois valuttamalla.
 2. Sivele lihojen pintaan ohut kerros glaseerauskastiketta (ohje löytyy muista resepteistäni).
 3. Pidä lihoja uunissa ylimmällä tasolla niin kauan että glaseerauskastike kuivahtaa ja sen väri tummenee.
 4. Sivele pintaan toinen ohut kerros ja toista.
 5. Tee sama käsittely vielä kylkirivien toiselle puolelle.
Reseptissä huomioitavaa
 • Nauti esim. Coleslaw-salaatin, BBQ-kastikkeen, juustomakaronin, maissileivän ja/tai uuniperunan kera.
 • Tähän ohjeeseen suosittelen kohtuu isoja kylkipaloja (spare ribs) joissa lihaa on reilummin ja se ei kuivahda niin helposti. Risbeissä on syötävää lihaa n. 2/3 kokonaispainosta joten tästä ohjeesta riittää kahdelle isommalle miehelle tai sitten koko perheelle (4hlö)
 • Jäljelle jäävän lihaliemen voi jatkokäyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Voit esim. siivilöidä sen, lisätä pullollisen punaviiniä ja keittää kasaan kunnes koostumus on siirappimainen = punaviinikastike naudanlihalle.
 • Itse käytän lihaliemikuutioiden tilalla 1dl Superior Touch -merkkistä Better Than Bouillon  lihaliemitahnaa. Tätä tahnaa myydään esim. iHerb-nettikaupassa. Postikulut tuolta ovat vain n. 3euroa.
 • iHerbistä saat samalla myös sellerisuolan (celery salt) ja ison säkin kokonaisia luomupippureita (whole black pepper) halvalla.