Guacamole resepti
Annoksia Valmistelu
4 20minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 20minuuttia
Raaka-aineet
Valmistusohjeet
  1. Halkaise tomaatti ja kaavi suurin osa vetisestä sisuksesta pois. Litistä puolikkaat leikkuulaudalla ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko kourallinen korianteria hienoksi silpuksi ja 1/4 sipulista pieneksi kuutioiksi.
  3. Halkaise avokado pituussuunnassa kuljettamalla veitsi sen ympäri. Väännä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin jolloin ne irtoavat toisistaan.
  4. Poista kivi lyömällä veitsi sen keskelle ja vääntämällä. Kaavi avokadon sisus lusikalla kulhoon tai isolle leikkuulaudalle.
  5. Purista limen mehu heti avokadojen päälle (hidastaa avokadon tummumista). Survo avokadoja haarukalla kunnes lopputuloksena on melko tasainen massa. Massan voi maun mukaan jättää kokkareiseksi tai murjoa aivan tasaiseksi.
  6. Lisää avokadomassaan ohjeen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Reseptissä huomioitavaa
  • Käytä tummia ja painaessa hieman pehmeitä avokadoja
  • Jos käyttämäsi avokadot ovat kovin pieniä niin käytä ohjeen määrään 4kpl tai kun erityisen isoja niin käytä vain 2kpl
  • Siirrä mahdollisesti yli jäävä Guacamole ilmatiiviseen purkkiin ja jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.
  • Itse tehty Guacamole säilyy jääkaapissa 2-3 päivää mutta alkaa tummua (ei vaikuta makuun) jo seuraavana päivänä.