Friteeratut Mozzarellatikut
Annoksia Valmistelu
8kpl 20minuuttia
Kypsennys Passiivinen
10minuuttia 30minuuttia
Annoksia Valmistelu
8kpl 20minuuttia
Kypsennys Passiivinen
10minuuttia 30minuuttia
Raaka-aineet
Mozzarellatikut
Muuta
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa juusto noin 1.5 – 2cm levyisiksi ja paksuisiksi tikuiksi. 150g palasta pitäisi tulla n. 8 tikkua.
  2. Sekoita panko, oregano, persilja ja suola lautasella.
  3. Lisää vehnäjauhot toiselle lautaselle.
  4. Riko kananmuna kolmannelle lautaselle ja vatkaa haarukalla sen rakenne rikki. Vatkaa mukaan maito.
  5. Kastele mozzarellatikku ensin munaseokseen, kierittele sitten huolellisesti jauhoissa, kasta uudelleen kananmunaseokseen ja kierittele lopuksi pankoseoksessa. Aseta lautaselle ja jatka kunnes kaikki mozzarellatikut on kuorrutettu. Koita käyttää koko ajan samaa kättä tikkujen kasteluun ja toista kättä jauhotukseen jotta molemmat kädet eivät olisi täynnä jauhoklimppejä.
  6. Laita leivitetyt mozzarellatikut pakastimeen vähintään siksi aikaa kun lämmität öljyn, mielellään 20-30 minuutiksi. Jos mozzarellatikkuja ei viilennetä kohmeiseksi tai panerointi on tehty huolimattomasti niin tuloksena on friteerausoljyssä kihisevää juustomössöä.
  7. Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
  8. Kun öljy on 180 asteista niin friteeraa kerralla n. 5 mozzarellatikkua. Pidä tikkuja öljyssä 1-2 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit tikut talouspaperin päälle kuivumaan. Jos öljy lämpenee liikaa (>185°C) ota kattila pois hellalta tai jos se jäähtyy liikaa (<175°C) niin odota hetki ennen kuin lisäät seuraavan erän tikkuja.
  9. Tarjoile valitsemasi dippikastikkeen kanssa. Mozzarellatikuille sopii hyvin esim. Sweet Chili- tai paprikamajoneesidippi. Yli jäänyt pizzakastike sopii myös mainiosti näiden dipiksi.