Friteeratut Jalapeñot (Jalapeno Poppers)
Annoksia Valmistelu
10kpl 30minuuttia
Kypsennys
15minuuttia
Annoksia Valmistelu
10kpl 30minuuttia
Kypsennys
15minuuttia
Raaka-aineet
Jalapenot
Lisäksi
Valmistusohjeet
 1. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
 2. Pilko kolme pekonisiivua reiluiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita paistinpannu hellalle keskikorkealle lämmölle ja paista pekonisiivut rapeiksi. Älä kuitenkaan aivan mustaksi käristä.
 3. Laita valmis pekonirouhe talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
 4. Huuhtele ja kuivaa jalapenot. Leikkaa jalapenoihin ensin veitsen kärjellä kannasta toiseen päähän viilto ja sitten kannan tyven lähelle toinen poikkiviilto. Älä leikkaa läpi asti vaan noin puoleenväliin.
 5. Raota viiltoa auki ja kaavi siemenet sekä vaalea osa pois teelusikkaa apuna käyttäen. Jos haluat oikein tulisia Popperseja niin jätä osa siemenistä poistamatta. Jos jalapenoissa on varret tallessa niin älä poista niitä.
 6. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Raasta cheddar karkeasti ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Murenna pekonirouhe käsissä hienommaksi ja lisää sekin mukaan. Sekoita.
 7. Täytä jalapenot valmistamallasi juustomassalla. Täyte toimii tavallaan liimana eli painele täytettä ensin tiiviisti jalapenon sisään, purista jalapenot lopuksi varovasti kiinni ja sipaise ulos pursunut täyte pois.
 8. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Vatkaa sekaan 1rkl maitoa. Mittaa jauhot lautaselle ja korppuhauhot toiselle lautaselle.
 9. Kastele täytetyt jalapenot ensin munamaitoon, kierittele sitten jauhoissa, kasta uudelleen munamaitoon ja kierittele lopuksi korppujauhoissa. Toista kaksi viimeistä vaihetta jos haluat reilumman kuorrutuksen. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
 10. Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
 11. Kun öljy on 180-asteista, laske öljyyn reikäkauhaa apuna käyttäen 3-5 jalapenoa.
 12. Pidä jalapenoja öljyssä 2-3 minuuttia välillä käännelleen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit jalapenot uunivuokaan jonka pohjalle on asetettu talouspaperia. Friteeraa loputkin jalapenot.
 13. Poista talouspaperi ja siirrä vuoka 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi (5min). Tällä varmistetaan että juusto on kokonaan sulanut ja jalapenot pehmenevät hieman lisää.
 14. Tarjoile Jalapeno Poppersit heti valitsemasi dippikastikkeen kanssa.
Reseptissä huomioitavaa
 • Jos haluat oikein pehmeitä ja helpommin syötäviä Jalapeno Popperseja niin keitä jalapenoja kovertamisen jälkeen noin 3 minuuttia ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.