Corn Dogs
Annoksia Valmistelu
10kpl 10minuuttia
Kypsennys
20minuuttia
Annoksia Valmistelu
10kpl 10minuuttia
Kypsennys
20minuuttia
Raaka-aineet
Lisäksi
Valmistusohjeet
  1. Valmista Maissipohjainen frittitaikina tämän ohjeen mukaan.
  2. Kaada taikina tai suurin osa siitä korkeaan ja kapeaan astiaan kuten coctail-lasi, smoothie-blenderin kulho tms. Tämä helpottaa nakkien kuorrutusta.
  3. Kuivaa talouspaperilla nakkien pinta. Tökkää joka nakin sisään varrastikku, nakin päädystä sisään niin pitkälle että tikku tulee melkein ulos toisesta päästä. Huomaa että tikkuja EI tule etukäteen liottaa kuten esimerkiksi grilliin laittaessa.
  4. Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy isossa kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA VETTÄ KUUMAN ÖLJYN SEKAAN!
  5. Kun öljy on 180-asteista, upota yksi nakki kerrallaan taikinaan niin että koko nakki peittyy. Pyörittele tikkua samalla kun viet nakkia öljyyn jotta taikina ei lähde valumaan mistään kohtaa. Laske nakki tämän jälkeen varovasti friteerausöljyyn.
  6. Friteeraa kerralla 2-3 nakkia noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Nosta valmiit maissinakit öljystä pihdeillä tai reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan.
  7. Tarjoile sinapin, ketsupin ja/tai valitsemasi dippikastikkeen kera.
Reseptissä huomioitavaa
  • Esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin tarjoiltavaksi Corndogit voi kypsentää myös tätä varten suunnitellulla, ammattimaisella vohveliraudalla.
  • Resepti on merkattu keskivaikeaksi mutta jos uppopaistosta on kokemusta niin toteutus on erittäin helppoa.