Caramel Macchiato
Annoksia Valmistelu
1 15minuuttia
Annoksia Valmistelu
1 15minuuttia
Raaka-aineet
Vaniljasiirappi
Kinuskikastike
Muut
Valmistusohjeet
Vaniljasiirappi
 1. Laita paksupohjainen kattila liedelle, korkealle lämmölle. Laita kattilaan 1dl vettä ja 1.25dl kidesokeria. Sekoita ja anna kiehahtaa niin että sokeri sulaa joukkoon. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vaniljauute. Anna jäähtyä.
Kinuskikastike
 1. Mittaa ainakin kerma ja voi valmiiksi odottamaan (tärkeää!). Laita toinen kattila liedelle keskikorkealle lämmölle ja lisää siihen 1dl kidesokeria. Odottele kunnes sokeri alkaa sulaa ja sekoita puisella lusikalla tai metallisella vispilällä.
 2. Heti kun näyttää että sokeri alkaa kiehua, lopeta sekoitus. Kun näyttää että sokeri on kauttaaltaan läpikuultavaa ja väri alkaa olla meripihkan tapainen niin lisää kattilaan voi ja sekoita voimakkaasti kunnes voi on kokonaan sulanut. Varo roiskeita ja kuohuntaa!
 3. Ota kattila pois lämmöltä ja odota muutama sekunti. Lisää sitten kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Varo jälleen roiskeita ja kuohuntaa!
 4. Mausta lopuksi suolalla ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Anna jäähtyä kunnolla ja muista käsitellä varoen!
Juoman valmistus
 1. Valmista 100ml eli noin 3 shottia vahvaa espresso-kahvia. Vaahdota maito. Jos sinulla ei ole espressokonetta niin voit lämmittää maidon mikrossa/liedellä ja vaahdottaa maidonvaahdottimella.
 2. Lisää korkean (4dl lasi lasi tai tee kaksi pienempää annosta) lasin pohjalle 2 teelusikkaa valmistamaasi vaniljasiirappia (kyllä, tämän kuuluu olla todella makeaa). Kaada perään espresso ja sitten maito, sekoita. Lusikoi pinnalle maitovaahto. Viimeistele valuttamalla maitovaahdon pinnalle ohuena nauhana 2tl valmistamaasi kinuskikastiketta.
Reseptissä huomioitavaa
 • Resepti voi näyttää työläältä mutta vaniljasiirappia ja kinuskikastiketta jää paljon yli joten ne voi säilöä pienissä purkeissa jääkaapissa seuraavaa kertaa varten jolloin koko juoman valmistus käy käden käänteessä.
 • Kinuskin saa säilytyksen jälkeen uudelleen juoksevaksi lämmittämällä sitä mikrossa noin 10 sekuntia.
 • Kastikkeita voi tietenkin käyttää mihin tahansa muuhunkin, vaikka jäätelön kastikkeena.
 • Voit käyttää myös valmista vaniljasiirappia ja kinuskia. Starbucks-kahviloissa  myydään ainakin heidän omaa kinuskikastikettaan. Modo valmistaa sekä vanilja- että kinuskisiirappia.
 • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta valmistaa espressoa niin käytä vahvaa tavallista kahvia 1:1 suhteessa maitoon, vaikka tämäkin on hyvän makuista niin tässä vaiheessa ollaan jo aika kaukana reseptin alkuperäisestä mausta.