Uskomattoman helppo ja maukas pataleipä Tämä superhelppo leipäresepti (No-Knead Bread eli vaivaamaton leipä) on ilmeisesti alunperin kehitelty New Yorkilaisessa leipomossa. Ohjeesta löytyy jo muutamia suomennoksiakin esim. ”Maailman helpoin leipä” otsikolla. Mättömestari kokeili alkuperäistä reseptiä ja suorastaan hämmästyi kuinka helposti kaikki aiemmin kokeillut leipäohjeet jäivät sen varjoon. Mielestämme ohjeessa oli silti vielä parannettavaa. Mättömestarin versiossa taikina
Vehnätortillat
Helpot vehnätortillat Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike /
Friteeraustaikinat
Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.
Pannupizzapohja (Sisilia -tyyppinen)
Pannupizzapohja resepti Tällä ohjeella syntyy pellillinen Sisilia -tyyppistä pannupizzapohjaa. Tämä paksu ja pehmeän ilmava pohja on mainio valinta kun ruokittavia on enemmän eli kun ei ole aikaa kohotella taikinaa päiväkausia tai pyöritellä useampia pizzapohjia. Pannupizza sopii myös paremmin aloittelevalle pizzaleipurille sillä pohjan venytys on huomattavasti helpompaa kuin pyöreän pizzapohjan. Pohjan lisäksi tarvitset täytteet ja tomaattikastiketta.
Pizzapohja (Ohut New York -tyyppinen)
Ohuen, käsin venytetyn pitsapohjan valmistusohje Pizza ei kunnolla tehtynä ole kovin pikaista ruokaa. Tällä ohjeella syntyy yön yli jääkaapissa kylmäkohotettu ”New York style”- eli ohut, aromikas ja leipämäisellä reunalla varustettu pitsapohja. Samanlaista pohjaa käytetään mm. Kotipizzassa. Kylmäkohotus eli fermentaatio tuottaa taikinaan enemmän ja pienempiä ilmakuplia sekä enemmän makua kuin perinteinen huoneenlämmössä kohotus. Pohja venytetään muotoonsa
Dippikastikkeet
Dippikastike- ja majoneesireseptit Tässä kokoelma erilaisia omatekoisia dippikastikkeita ja maustettuja majoneeseja joita voi käyttää esim. friteerattujen ruokien, kasvisten, sipsien ym. dippailuun tai vaikka hampurilaisten, hot dogien tai kebablihan lisukkeena.
Caramel Macchiato
Starbucksin Caramel Macchiato kahvijuoman resepti Tämä resepti on yritys kopioida Starbucksin herkullinen espressosta, maidosta ja makusiirapeista koostuva Caramel Macchiato kahvijuoma. Huom! Reseptin toteutus vaatii sokerin sulattamista jossa on syytä olla varovainen.
Punaviini-lihapata
Punaviinisen lihapadan ohje Tämä lihapadan ohje on muokattu perinteisestä ranskalaisesta Burgundin-padasta.
Bolognese Spagettikastike
Spaghetti Bolognese Tämä jauheliha-bolognese kastike on helppo valmistaa mutta vaatii pitkän haudutuksen.
Täyteläinen riistakeitto
Riistakeitto Koskenlaskijalla Tämä juustoinen lihakeitto muuntautuu moneksi vaihtamalla vain muutama raaka-aine. Katso reseptin lopusta vinkit jauheliha ja kana-versioon. Tavallisesta poiketen tässä ohjeessa käytetään pakasteita sillä niiden käytöllä säästetään huomattavasti aikaa ja vaivaa eikä eroa juuri huomaa.
Ribsit Keittämällä
Pikaribsit keittämällä Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.
Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)
Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..