Friteerattu Keksitaikina

Raakaa keksitaikinaa frittitaikinakuoren sisällä!

Uppopaistettu keksitaikina Tämä(kin) hullulta kuulostava jälkiruoka on todennäköisesti lähtöisin Amerikkalaisilta osavaltiomarkkinoilta ja se on alkuperäiseltä nimeltään Deep-Fried Cookie Dough. Jälkiruoka syntyy käytännössä uppopaistamalla taikinoituja pikkuleipätaikinapalloja. Koska taikinasisus jää pääosin raa’aksi, perinteistä pikkuleipätaikinaa on hieman muokattu jättäen kananmunat ja kohotuskomponentti kokonaan pois. Tätä taikinaa voi siis nauttia turvallisesti myös raakana. Ohjeen vakiomäärällä määrällä syntyy n. 12

Rommirusina-Brownies (Stevialla makeutettu)

Valmiita rommirusinabrownieseja tarjoiluvalmiina

Mättömestarin Stevia-viikon ruokaohjeeksi kehiteltiin sokeriton (ei lisättyä sokeria) ja samalla jauhoton (gluteeniton) rommirusina-brownie. Tämä resepti sopii siis sokeria välttävien ja löyhästi karppaavien lisäksi myös keliaakikoille. Brownie on amerikkalainen suklaaleivos jonka perinteinen versio on tunnettu epäterveellisyydestään sillä se koostuu pääasiassa suklaasta, voista ja sokerista. Perinteisessä reseptissä on yleensä myös pähkinöitä mutta stevia-versioon haettiin lisämehevyyttä rusinoista.

Valkosuklaa-Karpalo Pikkuleipä (Cookie)

Amerikkalaisia cookie pikkuleipiä

Valkosuklaa-Karpalo Cookies Tällä ohjeella valmistuu parhaat – pinnalta rapeat mutta sisältä tahmeat – Amerikkalaistyyliset pikkuleivät. Ohjeessa on käytetty mausteena valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita mutta ne voi vaihtaa mieleisekseen. Suosituin variaatio on ylivoimaisesti maitosuklaahiput ja kokeilemisen arvoisia ovat myös esim. kaura-rusina tai maapähkinävoi.