Pannupizzapohja (Sisilia -tyyppinen)

Ilmavan ja pehmeän pannupizzan ohje

Pannupizzapohja resepti Tällä ohjeella syntyy pellillinen Sisilia -tyyppistä pannupizzapohjaa. Tämä paksu ja pehmeän ilmava pohja on mainio valinta kun ruokittavia on enemmän eli kun ei ole aikaa kohotella taikinaa päiväkausia tai pyöritellä useampia pizzapohjia. Pannupizza sopii myös paremmin aloittelevalle pizzaleipurille sillä pohjan venytys on huomattavasti helpompaa kuin pyöreän pizzapohjan. Pohjan lisäksi tarvitset täytteet ja tomaattikastiketta.

Pizzapohja (Ohut New York -tyyppinen)

Americana pizza ohuella pizzapohjalla

Ohuen, käsin venytetyn pitsapohjan valmistusohje Pizza ei kunnolla tehtynä ole kovin pikaista ruokaa. Tällä ohjeella syntyy yön yli jääkaapissa kylmäkohotettu ”New York style”- eli ohut, aromikas ja leipämäisellä reunalla varustettu pitsapohja. Samanlaista pohjaa käytetään mm. Kotipizzassa. Kylmäkohotus eli fermentaatio tuottaa taikinaan enemmän ja pienempiä ilmakuplia sekä enemmän makua kuin perinteinen huoneenlämmössä kohotus. Pohja venytetään muotoonsa

Friteeratut Sipulirenkaat

Paneroidut ja uppopaistetut sipulirenkaat Sweet Chili dipin kera

Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.

Rommirusina-Brownies (Stevialla makeutettu)

Valmiita rommirusinabrownieseja tarjoiluvalmiina

Mättömestarin Stevia-viikon ruokaohjeeksi kehiteltiin sokeriton (ei lisättyä sokeria) ja samalla jauhoton (gluteeniton) rommirusina-brownie. Tämä resepti sopii siis sokeria välttävien ja löyhästi karppaavien lisäksi myös keliaakikoille. Brownie on amerikkalainen suklaaleivos jonka perinteinen versio on tunnettu epäterveellisyydestään sillä se koostuu pääasiassa suklaasta, voista ja sokerista. Perinteisessä reseptissä on yleensä myös pähkinöitä mutta stevia-versioon haettiin lisämehevyyttä rusinoista.

Mac & Cheese (Juustomakaronilaatikko)

Lähikuva valmiista Mac & Cheeseannoksesta

Amerikkalainen Juustomakaronilaatikko Mac & Cheese juustomakaronilaatikko on alunperin englantilainen keksintö mutta amerikkalaisena lohturuokana paremmin tunnettu.  Se sopii erinomaisesti esim. grilli- ja pikaruokien seuraksi mutta maistuu myös erikseen välipalana. Tällä ohjeella syntyy erityisen rapealla kuorella varustettu mutta alta super-mehevä ja todella juustoinen Macaroni & Cheese.

Valkosuklaa-Karpalo Pikkuleipä (Cookie)

Amerikkalaisia cookie pikkuleipiä

Valkosuklaa-Karpalo Cookies Tällä ohjeella valmistuu parhaat – pinnalta rapeat mutta sisältä tahmeat – Amerikkalaistyyliset pikkuleivät. Ohjeessa on käytetty mausteena valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita mutta ne voi vaihtaa mieleisekseen. Suosituin variaatio on ylivoimaisesti maitosuklaahiput ja kokeilemisen arvoisia ovat myös esim. kaura-rusina tai maapähkinävoi.

Kuivamausteseos Grillilihalle (Dry Rub)

Mättömestarin kuivamausteseos grillilihalle sekoitettuna

Dry Rub mausteseos grillilihalle Kuivamausteseoksella eli Dry Rubilla kuorrutus on vaihtoehtoinen marinointitapa joka sopii erityisesti pitkään kypsennettävälle possun- tai naudanlihalle. Mausteseos auttaa muodostamaan maukkaan kuoren lihan ympärille jolloin kosteus pysyy paremmin tallessa ja se lisää mukavaa suutuntumaa. Ohjeen mausteseosta voi valmistaa etukäteen suuremman annoksen ja säilöä ilmatiiviseen purkkiin myöhempää käyttöä varten.

Täyteläinen riistakeitto

Riistakeittoa valmiina tarjoiltavaksi

Riistakeitto Koskenlaskijalla Tämä juustoinen lihakeitto muuntautuu moneksi vaihtamalla vain muutama raaka-aine. Katso reseptin lopusta vinkit jauheliha ja kana-versioon. Tavallisesta poiketen tässä ohjeessa käytetään pakasteita sillä niiden käytöllä säästetään huomattavasti aikaa ja vaivaa eikä eroa juuri huomaa.