Virolainen Jauhelihakastike

Perinteinen virolainen maitopohjainen jauhelihakastike

Virolainen jauhelihakastike Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.

Tomaattikastike Pizzaan (Haudutettu)

Kokonaisista tölkkitomaatesita haudutettu pizzakastike

Haudutettu tomaattikastike pizzaan Pizzan kastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa. Tässä ohjeessa kastikkeen maku pyritään pitämään yksinkertaisena ja tomaattisena joten mausteita ei käytetä liikaa ja lisättyä suolaa ei ollenkaan. Ohjeen määrä riittää noin kolmeen pyöreään pitsaan, yli jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon. Mättömestari suosittelee tätä hauduttamalla valmistettua, täyteläisempää kastiketta mutta vaihtoehtoisesti voit tehdä nopeamman pizzakastikkeen

Friteeratut Sipulirenkaat

Paneroidut ja uppopaistetut sipulirenkaat Sweet Chili dipin kera

Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.

Mac & Cheese (Juustomakaronilaatikko)

Lähikuva valmiista Mac & Cheeseannoksesta

Amerikkalainen Juustomakaronilaatikko Mac & Cheese juustomakaronilaatikko on alunperin englantilainen keksintö mutta amerikkalaisena lohturuokana paremmin tunnettu.  Se sopii erinomaisesti esim. grilli- ja pikaruokien seuraksi mutta maistuu myös erikseen välipalana. Tällä ohjeella syntyy erityisen rapealla kuorella varustettu mutta alta super-mehevä ja todella juustoinen Macaroni & Cheese.

Täyteläinen riistakeitto

Riistakeittoa valmiina tarjoiltavaksi

Riistakeitto Koskenlaskijalla Tämä juustoinen lihakeitto muuntautuu moneksi vaihtamalla vain muutama raaka-aine. Katso reseptin lopusta vinkit jauheliha ja kana-versioon. Tavallisesta poiketen tässä ohjeessa käytetään pakasteita sillä niiden käytöllä säästetään huomattavasti aikaa ja vaivaa eikä eroa juuri huomaa.

Ribsit Keittämällä

Tarjoile ribsit eli rimpsuluut vaikka coleslaw salaatin ja bbq-kastikkeen kera

Pikaribsit keittämällä Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.

Mummon liha-makaronilaatikko

Annos mehevää makaronilaatikkoa

Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.