Uppopaistettu keksitaikina Tämä(kin) hullulta kuulostava jälkiruoka on todennäköisesti lähtöisin Amerikkalaisilta osavaltiomarkkinoilta ja se on alkuperäiseltä nimeltään Deep-Fried Cookie Dough. Jälkiruoka syntyy käytännössä uppopaistamalla taikinoituja pikkuleipätaikinapalloja. Koska taikinasisus jää pääosin raa’aksi, perinteistä pikkuleipätaikinaa on hieman muokattu jättäen kananmunat ja kohotuskomponentti kokonaan pois. Tätä taikinaa voi siis nauttia turvallisesti myös raakana. Ohjeen vakiomäärällä määrällä syntyy n. 12
Vehnätortillat
Helpot vehnätortillat Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike /
Pulled Pork
Pulled Pork uunissa Pulled Pork eli revitty possu tai nyhtöpossu on yksinkertaisuudessaan iso pala hitaasti kypsennettyä possun niskaa tai lapaa joka lopuksi revitään hienoiksi suikaleiksi. Pulled Porkia valmistetaan eri tavoin ympäri maailman. Mättömestari on tykästynyt erityisesti makeahkoon Amerikkalaiseen versioon joka kypsennetään perinteisesti savustimessa. Mättömestarin version valmistus onnistuu ympäri vuoden tavallisessa kotiuunissa ja savuista makuakin siitä
Friteeraustaikinat
Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.
Ribsit Uunissa
Possun Ribsit uunissa valmistettuna Tätä ribsi eli rimpsuluu-ohjetta on kehitelty pitkään ja mielestäni tuloksena on koostumukseltaan ja maultaan parhaat ribsit kunhan vain aikaa on käytettävissä tarpeeksi. Kesällä mukaan saa halutessa vielä lisämakua savustamalla mutta ideana on resepti jonka voi toteuttaa koska tahansa, mausta juurikaan tinkimättä. Kiireessä ribsit valmistuvat myös keittämällä.