Mozzarella sticks Mozzarellatikut ovat yksinkertaisesti paneroitua ja uppopaistettua Mozzarellajuustoa. Tämä pika- ja Tex Mex -ravintoloista tuttu alkupala on ilmeisesti alkujaan Ranskassa keksitty. Valmistus kotona on hieman haasteellista sillä Mozzarella-juusto sulaa erittäin herkästi. Tästä syystä panerointi kannattaa tehdä erityisen huolella ja sulamista edelleen ehkäistään jäähdyttämällä tikut ennen uppopaistoa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, venyvän pehmeää juustoa
Jalapeño Poppers (Friteeratut Jalapenot)
Friteeratut jalapenot juustotäytteellä Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.
Friteeraustaikinat
Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.
Friteeratut Sipulirenkaat
Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.
Kuorrutetut Kanelipullat (Cinnamon Bun)
Cinnamon Buns/Rolls ohje Tämä on amerikkalainen versio tutusta korvapuustista. Kanelipullat paistetaan korvapuusteista poiketen ”kyljellään” ja pintaan sivellään lopuksi tuorejuustokuorrute. En osaa päättää ovatko nämä parempia kuin tavalliset korvapuustit mutta herkullisia joka tapauksessa ja mukavaa vaihtelua.