Jalapeño Poppers (Friteeratut Jalapenot)

Friteeratut jalapenot juustotäytteellä Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.

Tater Tots (Friteeratut Perunapallot)

Tater Tots eli uppopaistetut perunapallerot Tater Tot(s) on itseasiassa ruokatehtaan (Ore-Ida) rekisteröity tuotenimi mutta se on yleistynyt nimityksenä tälle perunalisäkkeelle. Ruokalajin on myös keksinyt kyseinen valmistaja. Nimi ei käänny suoraan Suomeksi joten kutsumme ruokaa uppopaistetuiksi perunapalleroiksi. Tater Totsit (tunnetaan myös nimillä potato gems tai oven crunchies) ovat esikypsennetystä, raastetusta tai muussatusta perunasta tehtyjä pieniä palleroita

Joulukinkku

Lähikuva valmiista, ylikypsästä joulukinkusta

Ylikypsä joulukinkku Tällä paisto-ohjeella syntyy ”ylikypsä” joulukinkku joka on sisältä lähes harmahtava ja mureneva. Varmasti tämä ei ole kaikkien mieleen ja punertavammasta/kiinteämmästä kinkusta pitävän kannattaa etsiä ohjetta muualta. Murean koostumuksen kustannuksella menetetään hieman mehevyyttä mutta sitähän voi korvata lisukkeilla. Kuten suurin osa Mättömestarin muistakin liharuoista, joulukinkkukin tehdään pidemmän kaavan mukaan. Paistoaikaa kannattaa varata 4-5 tuntia /