Tater Tots eli uppopaistetut perunapallerot Tater Tot(s) on itseasiassa ruokatehtaan (Ore-Ida) rekisteröity tuotenimi mutta se on yleistynyt nimityksenä tälle perunalisäkkeelle. Ruokalajin on myös keksinyt kyseinen valmistaja. Nimi ei käänny suoraan Suomeksi joten kutsumme ruokaa uppopaistetuiksi perunapalleroiksi. Tater Totsit (tunnetaan myös nimillä potato gems tai oven crunchies) ovat esikypsennetystä, raastetusta tai muussatusta perunasta tehtyjä pieniä palleroita
Luuttomat Hot/Buffalo Wingsit
Hot Breasts Vaikka maukkaita ovatkin niin Hot Wings-kanansiipien kanssa näpertely on ainakin Mättömestarin mielestä rasittavaa puuhaa. Ratkaisu ovat nämä helpommin mätettävät, ”luuttomat siivet” jotka ovat siis uppopaistettuja ja tulisesti maustettuja broilerin rintafileepaloja eli Hot Breasts.
Friteeraustaikinat
Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.
Pizzapohja ilman hiivaa
Helppo ja nopea pitsapohja ilman hiivaa Jos ei ole aikaa tehdä kunnollista pitsapohjaa tai hiiva on päässyt loppumaan niin tällä ohjeella valmistuu nopea leivinjauheella kohoava versio. Hiivattoman pitsan valmistukseen menee kokonaisuudessaan vain puolisen tuntia kun valmistat kastikkeen nopeasti paseeratusta tomaatista ja käytät valmista juustoraastetta. Vaikka hyvänmakuinen onkin niin tämä pohja ei missään nimessä ole paras
Caramel Macchiato
Starbucksin Caramel Macchiato kahvijuoman resepti Tämä resepti on yritys kopioida Starbucksin herkullinen espressosta, maidosta ja makusiirapeista koostuva Caramel Macchiato kahvijuoma. Huom! Reseptin toteutus vaatii sokerin sulattamista jossa on syytä olla varovainen.
Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras
Italialainen jauhelihapiiras Tämä kesäkurpitsa-lihapiiras on harvoja poikkeuksia Mättömestarin reseptikirjastoon sillä kasvis on lähes pääosassa. Piirakka kootaan käänteisesti eli pohja tulee kuoreksi ja yksinkertainen kesäkurpitsa-jauheliha-juusto täyte saa muhia sen alla. Ei todellakaan kovin valokuvauksellinen piirakka mutta sitäkin herkullisempi.
Mummon liha-makaronilaatikko
Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.