Helppo pataleipä

Uunituore pataleipä leikattuna

Uskomattoman helppo ja maukas pataleipä Tämä superhelppo leipäresepti (No-Knead Bread eli vaivaamaton leipä) on ilmeisesti alunperin kehitelty New Yorkilaisessa leipomossa. Ohjeesta löytyy jo muutamia suomennoksiakin esim. ”Maailman helpoin leipä” otsikolla. Mättömestari kokeili alkuperäistä reseptiä ja suorastaan hämmästyi kuinka helposti kaikki aiemmin kokeillut leipäohjeet jäivät sen varjoon. Mielestämme ohjeessa oli silti vielä parannettavaa. Mättömestarin versiossa taikina

Uppopaistettu Coca-Cola

Friteerattu Kokis tarjoiluehdotus

Friteerattu kokis Tämä hullulta kuulostava resepti on variaatio vuonna 2006 Texasin osavaltiomarkkinoilla (State fair) esitellystä ruoasta. Reseptin nimi on ehkä hieman harhaanjohtava sillä pelkkää nestettä on mahdoton friteerata. Valmis tuote on enemmänkin kolan makuinen (norjalainen) munkki. Tämän reseptin kohdalla on pakko todeta että se on julkaistu lähinnä erikoisuuden vuoksi. Munkit ovat hyvän makuisia mutta kolan

Friteerattu Keksitaikina

Raakaa keksitaikinaa frittitaikinakuoren sisällä!

Uppopaistettu keksitaikina Tämä(kin) hullulta kuulostava jälkiruoka on todennäköisesti lähtöisin Amerikkalaisilta osavaltiomarkkinoilta ja se on alkuperäiseltä nimeltään Deep-Fried Cookie Dough. Jälkiruoka syntyy käytännössä uppopaistamalla taikinoituja pikkuleipätaikinapalloja. Koska taikinasisus jää pääosin raa’aksi, perinteistä pikkuleipätaikinaa on hieman muokattu jättäen kananmunat ja kohotuskomponentti kokonaan pois. Tätä taikinaa voi siis nauttia turvallisesti myös raakana. Ohjeen vakiomäärällä määrällä syntyy n. 12

Vehnätortillat

Täytetty tortillalettu

Helpot vehnätortillat Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike /

Friteeraustaikinat

Kolme erilaista friteeraustaikinaa

Friteeraustaikina neljällä tavalla Erilaisilla friteeraustaikinoilla saadaan uppopaistettavan tuotteen pintaan rapea kuori. Taikinan valinta vaikuttaa kuoren rapeuteen, koostumukseen, paksuuteen, ulkonäköön ja makuun. Alla ohje perinteisen friteeraustaikinan, Tempuran, maissipohjaisen- sekä oluella maustetun  taikinan valmistukseen. Ohjeen lopusta löytyy suositeltuja käyttökohteita eri taikinoille.

Pizza

Kolme siivua pizzaa erilaisilla täytteillä

Paras pizzaresepti Okei, emme ole kaikkia pizzareseptejä kokeilleet mutta järkyttävän herkullista pizzaa tällä reseptillä syntyy! Tässä perehdymme vain pizzan täytteisiin ja kasaamiseen sillä erilaiset pohjat vaativat erilaisen kypsennyksen ja tomaattikastikkeenkin voi toteuttaa monella tapaa. Sinulla pitää olla tässä vaiheessa tomaattikastike ja pohja tehtynä. Tässä ohjeet ohuen New York -tyyppisen pizzapohjan (samanlainen kuin Kotipizzassa) tekoon, paksumman

Pizzapohja ilman hiivaa

Hiivaton pizzapohja on ohut ja mureneva

Helppo ja nopea pitsapohja ilman hiivaa Jos ei ole aikaa tehdä kunnollista pitsapohjaa tai hiiva on päässyt loppumaan niin tällä ohjeella valmistuu nopea leivinjauheella kohoava versio. Hiivattoman pitsan valmistukseen menee kokonaisuudessaan vain puolisen tuntia kun valmistat kastikkeen nopeasti paseeratusta tomaatista ja käytät valmista juustoraastetta. Vaikka hyvänmakuinen onkin niin tämä pohja ei missään nimessä ole paras

Pannupizzapohja (Sisilia -tyyppinen)

Ilmavan ja pehmeän pannupizzan ohje

Pannupizzapohja resepti Tällä ohjeella syntyy pellillinen Sisilia -tyyppistä pannupizzapohjaa. Tämä paksu ja pehmeän ilmava pohja on mainio valinta kun ruokittavia on enemmän eli kun ei ole aikaa kohotella taikinaa päiväkausia tai pyöritellä useampia pizzapohjia. Pannupizza sopii myös paremmin aloittelevalle pizzaleipurille sillä pohjan venytys on huomattavasti helpompaa kuin pyöreän pizzapohjan. Pohjan lisäksi tarvitset täytteet ja tomaattikastiketta.

Pizzapohja (Ohut New York -tyyppinen)

Americana pizza ohuella pizzapohjalla

Ohuen, käsin venytetyn pitsapohjan valmistusohje Pizza ei kunnolla tehtynä ole kovin pikaista ruokaa. Tällä ohjeella syntyy yön yli jääkaapissa kylmäkohotettu ”New York style”- eli ohut, aromikas ja leipämäisellä reunalla varustettu pitsapohja. Samanlaista pohjaa käytetään mm. Kotipizzassa. Kylmäkohotus eli fermentaatio tuottaa taikinaan enemmän ja pienempiä ilmakuplia sekä enemmän makua kuin perinteinen huoneenlämmössä kohotus. Pohja venytetään muotoonsa

Valkosuklaa-Karpalo Pikkuleipä (Cookie)

Amerikkalaisia cookie pikkuleipiä

Valkosuklaa-Karpalo Cookies Tällä ohjeella valmistuu parhaat – pinnalta rapeat mutta sisältä tahmeat – Amerikkalaistyyliset pikkuleivät. Ohjeessa on käytetty mausteena valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita mutta ne voi vaihtaa mieleisekseen. Suosituin variaatio on ylivoimaisesti maitosuklaahiput ja kokeilemisen arvoisia ovat myös esim. kaura-rusina tai maapähkinävoi.

Mummon liha-makaronilaatikko

Annos mehevää makaronilaatikkoa

Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.