Corn Dogs (Maissinakit)

Corn Dogs tarjoiluehdotus

Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa. Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti

Joulukinkku

Lähikuva valmiista, ylikypsästä joulukinkusta

Ylikypsä joulukinkku Tällä paisto-ohjeella syntyy ”ylikypsä” joulukinkku joka on sisältä lähes harmahtava ja mureneva. Varmasti tämä ei ole kaikkien mieleen ja punertavammasta/kiinteämmästä kinkusta pitävän kannattaa etsiä ohjetta muualta. Murean koostumuksen kustannuksella menetetään hieman mehevyyttä mutta sitähän voi korvata lisukkeilla. Kuten suurin osa Mättömestarin muistakin liharuoista, joulukinkkukin tehdään pidemmän kaavan mukaan. Paistoaikaa kannattaa varata 4-5 tuntia /

Pulled Pork

Annos Pulled Porkkia BBQ-kastikkeella

Pulled Pork uunissa Pulled Pork eli revitty possu tai nyhtöpossu on yksinkertaisuudessaan iso pala hitaasti kypsennettyä possun niskaa tai lapaa joka lopuksi revitään hienoiksi suikaleiksi. Pulled Porkia valmistetaan eri tavoin ympäri maailman. Mättömestari on tykästynyt erityisesti makeahkoon Amerikkalaiseen versioon joka kypsennetään perinteisesti savustimessa. Mättömestarin version valmistus onnistuu ympäri vuoden tavallisessa kotiuunissa ja savuista makuakin siitä

Virolainen Jauhelihakastike

Perinteinen virolainen maitopohjainen jauhelihakastike

Virolainen jauhelihakastike Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.

Ribsit Uunissa

Valmiit ribsit pysyvät koossa mutta luut irtoavat helposti lihasta

Possun Ribsit uunissa valmistettuna Tätä ribsi eli rimpsuluu-ohjetta on kehitelty pitkään ja mielestäni tuloksena on koostumukseltaan ja maultaan parhaat ribsit kunhan vain aikaa on käytettävissä tarpeeksi. Kesällä mukaan saa halutessa vielä lisämakua savustamalla mutta ideana on resepti jonka voi toteuttaa koska tahansa, mausta juurikaan tinkimättä. Kiireessä ribsit valmistuvat myös keittämällä.

Ribsit Keittämällä

Tarjoile ribsit eli rimpsuluut vaikka coleslaw salaatin ja bbq-kastikkeen kera

Pikaribsit keittämällä Jos sinulla ei ole aikaa ”kunnollisten” ribsien valmistamiseen niin keittämällä on mahdollista valmistaa lähes yhtä hyviä ribsejä (porsaan rimpsuluut) kuin grillissä/uunissa. Jos taas kiirettä ei ole niin suosittelen ehdottomasti hitaampaa uunimetodia. Tässä ohjeessa keitämme ensin ribsit niin pehmeiksi että luut lähtevät karkuun lähes itsestään ja sen jälkeen glaseeraamme pinnan uunissa.

Mummon liha-makaronilaatikko

Annos mehevää makaronilaatikkoa

Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.